Citytrip dichtbij

Etretat

Indien we de meest charmante plekjes van Normandië aanhalen, dan verdient Etretat zeker een plek in het lijstje. Echt groot is dit vissersdorpje niet, maar er valt voldoende te beleven in dit kustplaatsje. Vroeger was het een vissersdorp, maar tegenwoordig is het één van de leukste kustplaatsen en een populaire badplaats. De spectaculaire kliffen zijn een mooi natuurfenomeen en net aan deze kliffen dankt de plek zijn populariteit. Plaatjes zeggen meer dan woorden:

Een wandeling op deze kliffen staat zeker op het programma. In het kleine centrum van de plaats kan men een hoop restaurants en toeristenwinkeltjes vinden, maar de kliffen gaan met alle aandacht lopen. Een wandeling maken staat op menig verlanglijstjes en dat is te merken aan de verkeersdrukte ook. Tijdens het hoogseizoen is het nogal moeilijk om de wagen ergens achter te laten. We raden je dan ook aan om het stadscentrum links te laten liggen. Iets verder kan men langs de hoofdweg gigantische (al dan niet) gratis parkeerterreinen opmerken.

Normandië ontdekken

Hier kan men onmogelijk enkele dagen doorbrengen, maar interessant in deze is de omgeving. Nog een andere charmant stadje – Honfleur – ligt vlakbij en hoofdplaats Rouen ligt op amper een uurtje rijden. Beslist men om dieper Normandië in te trekken met de wagen, dan ligt stad Caen en ook de invasiestranden binnen handbereik. Een wagen is vaak noodzakelijk, maar op die manier kan men de mooiste plekjes ontdekken. Een tussenstop in Etretat en een wandeling op de kliffen horen daar dan bij.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.