Citytrip dichtbij

Rouen

De verkenningstocht doorheen Normandië kan men het best beginnen in Rouen. Tegenwoordig is dit de hoofdplaats van de regio. Tot 2016 was het enkel de hoofdplaats van Hoog-Normandië (en Caen van Laag-Normandië), maar sindsdien is er geen sprake meer van Hoog en Laag. De twee voornaamste redenen van een citytrip richting deze stad zijn de volgende: een prachtige, historische stad en een uitstekende ligging.

Historisch Rouen

In het historische hart van de stad kan men de prachtige kathedraal opmerken. Er werd meer dan 400 jaar aan gebouwd en bijgevolg biedt het een mooi overzicht van van het hele Frans-gotische architectuurtijdperk. Verder zijn er nog een hoop prachtige vakwerkhuizen en ook meerdere pleinen. In 1431 werd Jeanne D’Arc op de brandstapel gegooid op de Place du vieux Marché. Van een bewogen geschiedenis gesproken. Alles omtrent deze gebeurtenis kan men doornemen in één van de vele musea die de stad rijk is.

De stad biedt ook een hoop gastronomische eettenten en aan shopplezier is er geen gebrek. Het is één van de grotere steden van Normandië en men kan er gerust enkele dagen vullen. De prachtige Normandische omgeving mag men uiteraard niet uit het oog verliezen.

Rondreis

De Normandische regio verkent men het best per wagen. Indien het de bedoeling is om de voormalige regio Hoog-Normandië te bezoeken, dan kan de verkenningstocht gerust starten in Rouen. Vlakbij de grootstad kan men de kleinere plaatsjes Etretat en Honfleur opmerken. Ook het romantische landschap van Pays d’Auge is vlotjes bereikbaar en de tuinen van Monet kan men dan ook eens gaan bekijken.

Nadat de bovenste regionen van Normandië werden bezocht, kan men nog doorrijden richting het lager gelegen deel. Absolute publiekstrekkers aldaar zijn de invasiestranden en de Mont Saint-Michel. U raadt het al: voor u het weet verandert de citytrip, of weekend in een heuse rondreis van een weekje. Volkomen terecht!

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.