Citytrip dichtbij

Straatsburg citytrip

Straatsburg is in de praktijk misschien niet meteen één van de meest toeristische steden van Frankrijk, toch heeft ze behoorlijk wat moois te bieden aan haar bezoekers. Straatsburg staat dan ook algemeen bekend als een zeer veelzijdige stad. Niet alleen zijn er uitstekende restaurants terug te vinden, daarnaast kan je er ook heerlijk winkelen. Ook voor de cultuurliefhebber is Straatsburg een stad die je ooit eens gezien moet hebben. Ben jij ook benieuwd naar alle hoogtepunten van deze imponerende stad? Wij vertellen je op deze pagina graag wat je tijdens een bezoek aan Straatsburg zeker niet over het hoofd mag zien.

De Kathedraal van Straatsburg

Eén van de absolute toeristische hoogtepunten van de stad Straatsburg is natuurlijk de kathedraal. Het betreft hier niet alleen één van de grootste, maar tevens ook één van de mooiste kathedralen van heel Europa. De toren van deze kathedraal beschikt over een hoogte van zomaar even 142 meter. Het bouwwerk kenmerkt zich door een gotische stijl en telt heel wat verschillende details. De voorgevel, welke is voorzien van pinakels met een hoogte van

meer dan 10 meter is ronduit indrukwekkend te noemen. Bezoek je de kathedraal van Straatsburg? Dan is het de moeite waard om de torens te beklimmen. Het vergt wel een beetje inspanning (de weg naar de toren bestaat uit 330 treden), maar er is geen betere manier om het gebouw echt te ontdekken. Bovendien geniet je boven op de torens van een geweldig uitzicht over Straatsburg en haar omgeving.

Petit France

Verschillende delen van Straatsburg staan vooral bekend omwille van hun gezellige straatjes en uitnodigende pleintjes. Dit geldt niet in het minst voor de wijk ‘Petit France’. In het verleden waren het vooral de ambachtslieden die hier woonden. Haar naam dankt de wijk echter onder meer aan het feit dat hier in het verleden de soldaten van de Franse koning Frans I waren gelegerd. Heel wat van deze militairen kregen uiteindelijk ‘syfilis’ waar door de Duitsers naar werd verwezen als zijnde de “Franse ziekte”.

Andere bezienswaardigheden van Straatsburg om te ontdekken

Buiten bovenstaande zijn er verspreid over Straatsburg natuurlijk nog heel wat meer verschillende bezienswaardigheden terug te vinden. Wat bijvoorbeeld te denken van het Palais Rohan? Daarnaast is het ook mogelijk om een rondleiding te boeken doorheen het Europees Parlement en kan er een bezoek worden gebracht aan het ‘Musée D’Art Moderne et Contemporain’. Zelfs de plaatselijke dierentuin, de zogenaamde ‘Zoo de Orangerie’ is beslist een bezoekje meer dan waard. Heb je van al dat bezoeken honger en dorst gekregen? In dat geval kan je een bezoek brengen aan de ‘Winstube’. Hier kan je niet alleen genieten van een lekker biertje, daarnaast worden er ook bijzonder lekkere Elzasser gerechten opgediend.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.