Citytrip dichtbij

Amiens bezoeken

Amiens is gelegen in de directe omgeving van de populaire baai van de Somme in Picardië. De stad is terug te vinden tussen Lille en Parijs en dat is voor deze plaats jammer genoeg geen zege. Heel wat toeristen verkiezen namelijk om één van de twee net aangehaalde steden te bezoeken en Amiens links te laten liggen. Dat is helemaal niet terecht, in tegendeel. Niet alleen cultuurliefhebbers, maar ook natuurbewonderaars evenals gastronomische citytrippers zijn hier immers aan het juiste adres. Amiens is dan ook een geweldige stad welke niet voor niets bekend staat als één van de meest groene steden van Frankrijk.

De honderden drijvende tuinen van Amiens ontdekken

Je zou het eigenlijk helemaal niet verwachten van een stad als Amiens, maar toch kan je hier kennismaken met honderden drijvende tuintjes. Tijdens de achttiende eeuw werden deze tuintjes in het bijzonder gebruikt door groentetelers. Zij maakten er gebruik van omwille van de vruchtbare grond. Vandaag de dag zijn heel wat moestuinen private eigendom geworden. Bovendien doen ze uitstekend dienst als plaats van ontspanning voor mensen die woonachtig zijn in de stad. Het bezoeken van de zogenaamde Hortillonnages van Amiens is mogelijk op tal van verschillende manieren. Zo kan je er voor kiezen om een eigen bootje te huren, maar is het ook mogelijk om een klassieke gegidste boottrip af te leggen.

De beroemdste inwoner van Amiens

Heel wat bekende mensen hebben door de jaren heen in Amiens gewoond. Dit geldt onder meer voor de Franse president Emmanuel Macron. De bekendste inwoner van Amiens was echter uiteraard Jules Verne. In Amiens is de voormalige woonst van Jules Verne te bezoeken.

Op het eerste zicht lijkt dit museum misschien niet meteen bijster interessant te zijn, maar vergis je niet, achter de gevel van de woning gaat namelijk een zeer rijke en vooral ook boeiende geschiedenis schuil. Een bezoek brengen aan het museum van Jules Verne in Amiens is dan ook eigenlijk een absolute must.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *