Citytrip dichtbij

Frankrijk

Parijs is met afstand de meest bekende populairste stad van Frankrijk. Jaarlijks trekken er miljoenen reizigers naar de stad om te genieten van al het moois dat de hoofdstad te bieden heeft. Toch is Frankrijk zoveel meer dan alleen de wereldberoemde hoofdstad. Er zijn namelijk nog veel meer bijzondere steden om te ontdekken.

In feite zit Frankrijk vol met prachtige middeleeuwse steden vol cultuur, kunst en levendige mensen. En of je nu op zoek bent naar rustige accommodatie, heerlijk eten of ongelooflijke architectuur tijdens je volgende korte vakantie, wij hebben een aantal van de meest bijzondere Franse steden voor je op een rij gezet!

Straatsburg

Straatsburg ligt vlakbij de Duitse grens en staat bekend als de zetel van het Europees Parlement. Maar bij dit gegeven alleen houdt het zeker niet op. Hier vind je bijvoorbeeld ook een van de mooiste kerstmarkten van Europa.

Je hoeft echter zeker niet te wachten tot december om deze Franse stad te bewonderen, want er is simpelweg enorm veel te zien. Het voorjaar is de beste tijd om te genieten van een picknick in de zon in het Parc de l’Orangerie, maar in de winter moet je ook zeker een rijke choucroute (zuurkoolschotel) proberen.

En je kunt op elk moment de Europese instellingen bezoeken of naar de top van de kathedraal klimmen om te genieten van een van de meest indrukwekkende uitzichten op deze prachtige stad!

Lyon

Met zijn enorm rijke geschiedenis is Lyon de derde grootste stad van Frankrijk. De stad is misschien niet de populairste onder de Franse staat, maar staat toch altijd nog bekend om zijn historische architectuur, unieke gastronomie en levendige culturele uitstraling.

De stad heeft van alles te bieden als het aankomt op eten en drinken en biedt een uitgebreide mix van Michelin-sterrenrestaurants en traditionele straatrestaurants. Een culinair hoogtepunt is dan ook onvermijdelijk tijdens een weekendje weg naar Lyon.

Toch is Lyon nog veel meer dan alleen de heerlijke keuken. Zo bestaat de stad uit verschillende wijken, elk met een eigen aandeel aan interessante bezienswaardigheden en attracties om te ontdekken. Iedere wijk heeft weer net iets anders te bieden, waardoor het soms lijkt alsof je continu een nieuwe stad binnenwandelt!

Nog een laatste tip: de beste tijd voor een bezoek aan Lyon zijn de lente- en zomermaanden.

Parijs

Hoewel Frankrijk zoveel meer is dan alleen Parijs, mag de stad van de liefde natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Met meer dan 15 miljoen bezoekers per jaar is Parijs een van de meest populaire steden voor toeristen uit de hele wereld.

De stad bestaat uit zoveel geheimen en verborgen mooie plekken dat je je eigenlijk nooit kunt vervelen. Onder de must-do’s zijn de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de Sacré-Coeur. Naast de iconische monumenten is Parijs de thuisbasis van enkele van de beste musea ter wereld, waaronder het Louvre en het Musee d’Orsay.

Daarnaast is er Parijs zoveel te beleven, te zien en te ontdekken dat je er gerust een week of langer kunt verblijven. Ondanks dat is Parijs – zeker gezien de korte afstand met Nederland – een ideale stad voor een stedentrip die je niet snel meer zult vergeten.

Normandië

In Normandië, regio in Frankrijk, moet je zeker eens een bezoek brengen aan de volgende steden:

Champagne streek

In de Champagne streek zijn de volgende steden een aanrader:

Marseille  

Wil je het nog iets dichter bij huis zoeken, dan is Marseille een hele mooie stad om te bezoeken. De kustlijn van ruim 40 kilometer is er altijd wel een strand te vinden waar jij je op kunt vermaken. De oude haven van Marseille is ook altijd zeer gezellig aangezien ook de locals hier graag samenkomen. De Franse keuken is ook echt aan te raden en er zijn verschillende traditionele bistro’s te vinden.

Marseille is een van de oudste steden van Europa en is tegelijkertijd de tweede grootste stad van Frankrijk. Met zijn aangename klimaat, Romeinse ruïnes, middeleeuwse architectuur en opmerkelijke culturele instellingen is Marseille ook een volksstad met verschillende universiteiten en industrieën.

Het leven van Marseille speelt zich grotendeels af in de Oude Haven. Deze levendige haven -die wordt gedomineerd door twee historische forten – staat vol met cafés, winkels en bars die allemaal aan de waterkant zijn gelegen.

Maar wie denkt dat het uitzicht het enige voordeel is heeft het mis. Hier kom je namelijk straatmuzikanten, dansers en kunsttentoonstellingen tegen die je nergens ander zult zijn. Het is typerend voor deze charmante stad in Frankrijk.

Maar ook de liefhebbers van natuur kijken hier hun ogen uit. Zo zijn er geweldige, steile valleien, waarvan sommige zijn overstroomd door een stijging van de zeespiegel. Kortom, Marseille heeft voor iedereen wel iets te bieden!

Cannes is echt de moeite waard

Een andere mooie plaats in Frankrijk is Cannes. Deze stad staat alom bekend vanwege het filmfestival, maar is eigenlijk van origine een vissersdorp. De romantische restaurants waar je door smalle steegjes bij terechtkomt en de stad optimaal kunt ontdekken. Let wel op, Cannes is een van de duurdere steden in Frankrijk, kijk dus goed naar de verschillende deals die er lopen voor een mooie aanbieding.   

Aix-en-Provence

Als je meer van de echte typische steden bent, dan is Aix-en-Provence in het zuiden van Frankrijk een echte aanbeveling.

Deze romantische stad is bezaaid met fonteinen en kleine pleinen vol met restaurants die je verwelkomen op warme zomerdagen. Aix-en-Provende is bovendien een stad van kunst, licht en activiteit. Het is ook de thuisbasis van verschillende universiteiten en kunstscholen. De groene boulevards en openbare pleinen zijn omzoomd met 17e en 18e eeuwse villa’s met hooghartige stenen leeuwen.

De Cours Mirabeau is een prachtige, met bomen omzoomde laan met cafés, boekwinkels en grote bomen die op warme zomerdagen voor de nodige schaduw zorgen. Bezoek ook zeker even de vele markten in deze stad, die onderling enorm van elkaar verschillen. Zo vind je er een kleurrijke bloemenmarkt, maar ook een dagelijkse voedselmarkt en een unieke kledingmarkt.

Een groot voordeel: het centrum van deze stad is de oude stad en is klein genoeg om te voet te verkennen.

Nantes

Deze levendige universiteitsstad zit vol met attracties en een aantal ongelooflijke visrestaurants.

Bezoekers van Nantes zullen het Kasteel van de Hertogen van Bretagne met zijn kathedraal ongetwijfeld een van de mooiste plekjes in de stad vinden. Het herbergt het prachtige graf van Francois II uit de 16e eeuw en de indrukwekkende botanische tuin.

Daarnaast is er een museum dat de geschiedenis van de stad en de regio vertelt en is de voormalige scheepswijk misschien wel het meest onderschatte deel van de stad.

Deze stad is verder ontworpen voor wandelingen door de charmante pleinen, langs de grote huizen en door de straten. Een ideale stad voor iedereen die alles maar al te graag te voet ontdekt!

Bordeaux

Bezoek Bordeaux om door de mooiste straten van Frankrijk te slenteren, waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken. Deze belangrijke havenstad zit vol met prachtige architectuur, historische plekken, uitzonderlijke winkels en heeft een kunst- en cultuurscene van wereldklasse.

Bovendien is Bordeaux de hoofdstad van de wijn en de ideale stad voor een onvergetelijke wijnproeverij. De stad, gelegen in de regio Aquitaine in het zuidwesten van Frankrijk, staat dan ook niet heel verrassend vol met wijnbars en restaurants.

Vooral de omgeving van de Rue Parlement Saint-Pierre is enorm populair, waar je je kunt laten verwennen met de verschillende variëteiten van de nationale drank.

Het stadscentrum van Bordeaux biedt meer dan 350 historische gebouwen en monumenten, waaronder middeleeuwse kerken en charmante oude bruggen zoals de Ponte de Pierre. De stad heeft ook een aantal prachtige pleinen, waarvan de Place de la Bourse het meest indrukwekkend is met zijn spiegelend effect.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.