Citytrip dichtbij

Net over de grens: Op vakantie in Duitsland

Als je niet al te ver weg wilt en toch een super leuke vakantie wilt beleven, moet je eens kijken naar een vakantie net over de grens in Duitsland. Er zijn verschillende mooie vakantiebestemmingen te vinden, waar je toch even dat gevoel van vakantie kunt krijgen. Of je nu met het hele gezin of gezellig met jullie tweeën weg wilt, Duitsland heeft voor iedereen wel wat te bieden. Door te kiezen voor een vakantie net over de grens ben je ook niet al te veel tijd kwijt aan het reizen en kun je zo langer van de bestemming genieten en bijtanken.

Niedersachsen of Nordrhein-Westfalen als vakantiebestemming

Duitsland is een geliefd vakantieland voor ons Belgen & Nederlanders. Het is dan ook vaak net wat goedkoper over de grens. Zowel de benzine als de boodschappen en de entreebewijzen kosten vaak net iets minder dan in België & Nederland. Je kunt uit 2 gebieden langs de grens kiezen als je niet te veel tijd kwijt wilt zijn aan het reizen. Niedersachsen is het Duitse gebied dat grenst aan de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel. Als je vanuit Gelderland en Limburg reist dan is Nordrhein-Westfalen de regio waar je moet zijn. Er zijn in deze gebieden meer dan genoeg vakantieparken te vinden waar het echt genieten geblazen is.

Pak rond de kerst ook een paar kerstmarktjes mee

Onze Oosterburen hebben veel te bieden als vakantieland. Je kunt er genieten van de super mooie natuur, de leuke fiets- en wandelroutes, levendige steden en verscheidene kleine pittoreske dorpjes. Je vindt diverse soorten musea en kastelen in Duitsland en daarnaast kun je er ook fantastisch mooi winkelen. Wanneer je van plan bent rond de kerst te gaan, ga dan ook vooral naar een paar kerstmarkten. Hier kun je de lekkerste glühwein krijgen en kun je klassieke gerechten als curryworst en pretzels krijgen, die vers gemaakt worden waar je bij staat. Welke regio je ook kiest, de Duitsers heten je steeds weer hartelijk welkom. Niet alle Duitsers spreken Engels, maar aangezien het Nederland enigszins op het Duits lijkt, kom je met Nederlands al een aardig eind.  

Emsland voor een vakantie met het hele gezin

Mocht je voor Niedersachsen kiezen, ga dan vooral naar de steden Bremen en Bremerhaven. Dit zijn een authentieke Duitse steden en hier kun je, tijdens het juiste seizoen, allerlei stadsmuzikanten tegenkomen. Daarnaast zijn de pittoreske haventjes ontzettend gezellig en kun je in het wetenschappelijke museum Klimahaus alles te weten komen over het klimaat. De regio Emsland in Niedersachsen is dan weer mooi om juist met kinderen heen te gaan. Hier zijn mooie vakantieparken te vinden en als je graag wilt zien hoe een cruiseschip gebouwd wordt, zou je de Meyer Werft kunnen bezoeken. Daarnaast is in dit gebied 1 van de grootste dinosaurus parken te vinden. In Münchehagen kun je het Dinosaurierpark bezoeken en je ogen uitkijken door de levensgrote dino’s die er zijn.     

Makkelijk communiceren met ons Nederlandse Duits

Het handige als je net over de grens op vakantie gaat, is dat de websites en restaurants vaak in het Nederland zijn of Nederlands begrijpen. Zo hoef je je niet druk te maken dat je niet duidelijk kan maken wat of hoe je denkt. In Nordrhein-Westfalen is ook een groot Dinopark te vinden. Door te kiezen voor het Sauerland of de Eifel kun je veel leuke dingen doen en bezoeken. Het dinopark is hier een voorbeeld van, maar je kunt er ook voor kiezen om de langste hangbrug van Duitsland te belopen. Ook kun je in de buurt van Düsseldorf het Neanderthaler Museum bekijken en alles leren over de geschiedenis van de mensheid.

Het Ruhrgebied is meer dan alleen industrie

Als vakantiegebied is het Ruhrgebied in Nordrhein-Westfalen niet extreem populair en dat is eigenlijk een beetje onterecht. Dit gebied staat vooral bekend om de industrie, maar heeft nog veel meer te bieden. In Duisburg is het met je familie goed vertoeven en kun je onder meer het Explorado Kindermuseum en het Tiger & Turtle Sculpture bekijken. Wil je vooral op vakantie om te genieten van de natuur, dan moet je in Harz zijn. Hier kun je wandelen door prachtige bossen, gave meren en kun je bijvoorbeeld klimmen en rodelen om de omgeving te leren kennen. Er is ook breed scala aan dierentuinen langs het grensgebied te vinden en ook gewone vrijetijdsparken zijn er volop aanwezig. Zo’n park is een combinatie van een pretpark, een dierenpark en openluchtmuseum. 

Lees ook over de Moezelstreek in Duitsland

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *