Citytrip dichtbij

Een weekendje Leuven

Soms vergeet men de schoonheid van eigen land te verkennen. In het geval van België is dat zeker zo. Buurland Frankrijk schrijft men vaak ongelimiteerde schoonheid toe, maar ook België bezit een paar echte parels. Historische stad Brugge geniet internationale aandacht en ook Brussel is internationaal gezien een populaire stad om een citytrip te organiseren. Iets minder gekend, maar zeker niet minder mooi, is Leuven. De compacte stad staat voornamelijk gekend als studentenstad, maar aan bezienswaardigheden geen gebrek. De uitdagende omgeving en de stad op zich ontdekt men het best tijdens een weekendje.

Overnachten in Leuven centrum

Aan hotels geen gebrek in de stad. Vertoef in stijl in volgend uitmuntende hotel, The Fourth – Tafelrond. Pal in het historische centrum en bijgevolg een score van bijna 10 op 10 voor ligging. Een algemene score van 8,7, ideaal om te overnachten tijdens een romantisch weekendje!

Beschikbaarheid, prijzen en informatie

Het spreekt voor zich dat dit niet het enige hotel is in de stad. Qua accommodaties kan men opmerken dat er voor iedere prijsklasse wel wat te vinden is. Sommige personen hebben enkel een bed nodig en hebben geen interesse in luxe zoals een zwembad en design in de kamer. Een iets simpeler hotel volstaat dan. Niets is leuker dan her en der wat rond te klikken op booking en de mogelijkheden te bekijken. Heerlijk wegdromen bij een eventuele citytrip richting Leuven is het begin van het werk! Succes!

Weekend Leuven tips

Het hotel werd geboekt en het uitkijken kan beginnen. Leuven is een vrij compacte stad en alles is dus gemakkelijk bereikbaar. Enkele tips:

  • Rust opzoeken doe je in het Groot Begijnhof. Begijnen (nonnen) wonen er niet meer. De historische woningen worden nu bezet door professoren en studenten. Er is trouwens ook een Klein Beginhof. Het is – zoals de naam doet vermoeden – best klein. Een straat en twee doodlopende steegjes.
  • Shoppen hoort ook bij een tripje naar de stad. Leuven staat gekend als waar shopparadijs.
  • Bij een studentenstad hoort ook een universiteitsbibliotheek. Voor 7 euro kun je de leeszaal bewonderen en ook de toren beklimmen is mogelijk. Eenmaal boven is het mogelijk om te genieten van een fraai panorama.
  • Museum M
  • Bij een stadsbezoek hoort ook een moment van rust. Het Dijlepark is een romantisch plekje in Leuven. Een brug, een prieeltje en een kleine vijver vormen de ideale setting voor een moment van rust. Of koop wat lokale lekkernijen en organiseer er een leuke picknick.
  • De trots van de stad is het stadhuis. Terecht ook!
  • De stad van het bier, dat is Leuven. Een pint pakken, een brouwerij bezoeken en eventueel ’s avonds een feestje bouwen zijn ook zaken die verbonden zijn aan de stad.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *