Citytrip dichtbij

Duitsland

Tussen imposante bergen liggen gezellige plaatsen als Garmisch-Partenkirchen en Oberstdorf op u te wachten. Een citytrip in Duitsland staat garant voor een droombestemming in Duitsland en biedt ook in de winter volop mogelijkheden om actief te genieten.

Trier en de Romeinen

De Duitse geschiedenis begint in de 1e eeuw voor Christus, toen het land bewoond werd door stoere Germaanse stammen. Niet veel later kwamen de Romeinen en uit deze periode zijn nog veel overblijfselen terug te vinden, vooral in de 2000 jaar oude stad Trier. Een citytrip naar Trier in Duitsland ligt in historisch interessant gebied.

Flora en fauna in Duitsland

Voor liefhebbers van flora en fauna is Duitsland het walhalla. In het Mecklenburgse merengebied worden koelblauwe meren afgewisseld door smaragdgroene bossen en in het Zwarte-Woud kunt u urenlange wandeltochten maken door serene bossen. Aan de oever van de Bodensee in Beieren staat misschien wel uw landhuis!

Gastvrijheid en gastronomie

Liefhebbers van wandelen, fietsen, kanovaren, parapente en bergsport komen in Duitsland volop aan hun trekken. Tel daarbij op de onovertroffen gastvrijheid en gastronomie en u hebt een geweldige tijd in Duitsland.

Bezienswaardigheden in Duitsland

De bezienswaardigheden in Duitsland zijn onovertroffen, maar dat Duitsland een meer dan evenwichtig aanbod heeft aan historische steden, stoere kastelen, indrukwekkende musea, flora en fauna en piepkleine plaatsjes met oude vakwerkhuizen staat vast.

Fraaie vakwerkhuizen

In de Eifel vindt u een overvloed aan schilderachtige dorpjes met fraaie vakwerkhuizen. In de buurt van uw mooie landhuis liggen plaatsjes als Monschau, Bad Münstereifel, Nideggen en Blankenheim te pronken. De vele attractieparken, dierenparken en musea zorgen voor nog meer Eifel.

Mooie Moezelvallei

De plaatsen Konz, Trier, Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Zell, Cochem, Dieblich en Koblenz in de Moezelvallei zijn belangrijke attracties. Voor de kinderen zijn de vele kastelen en de natuurlijk de legende-rots Lorelei uitdagend te noemen.

Een citytrip naar Cochem en een bezoek aan Koblenz in de moezel regio zijn uitstekende steden voor een citytrip dicht bij huis.

Duitse Alpen

Beieren heeft de mooiste landschappen van Europa en deze zijn in alle vormen te bewonderen. Talloze ijskoude riviertjes doorklieven het landschap in het panoramische decor van de Duitse Alpen. In de verte ligt kasteel Neuschwanstein. Het kasteel ligt op een heuvel met betoverend uitzicht op de omgeving.

Uw natuurtrip naar de Harz

Wie gek is op nog meer natuur moet zeker een bezoek brengen aan de Oberharz. Dit is een dicht gebied met veel dennen in de hogere gedeelten. De Brocken met 1142 meter is de hoogste berg die tot het Nationalpark Harz behoort en is zelfs bereikbaar per smalspoor.

Publiekstrekker Hamburg

Hamburg is na Berlijn de tweede stad van Duitsland en een enorme publiekstrekker. De binnenstad van Hamburg barst uit zijn voegen van de leuke winkeltjes, de prachtige musea en de vele gezellige restaurantjes en barretjes. De stad ligt romantisch aan de rivier de Elbe.

Indrukwekkend Berlijn

Berlijn kent vele kunsttentoonstellingen, swingende festivals en musea. Berlijn is één van de groenste steden van Europa en heeft veel fraaie parken met uitzicht over de omgeving. Uw hotel in Duitsland kan ook in Berlijn liggen!

Weer & Klimaat in Duitsland

Noord- en Midden-Duitsland kennen zachte zomers en frisse winters. In het zuiden en in de bergketens zoals de Harz, de Eifel, Sauerland zijn de zomers veel warmer. De hoge bergen van de Duitse Alpen zijn soms met sneeuw bedekt. Vanuit uw gezellige verblijf in Duitsland kunt u de witte toppen vaak zien.

Temperatuur Beieren

Vanaf mei tot en met september ligt de gemiddelde temperatuur in Beieren rond de 23 graden, maar ook in de Eifel ligt de gemiddelde temperatuur in de zomermaanden op hetzelfde niveau en dat is een prima temperatuur voor activiteiten in de buurt van uw verblijf.

Duitsland zorgt voor zon

In het vroege voorjaar laat de zon zich al vaak zien in Duitsland en de zomermaanden zorgen voor gemiddeld 8 tot 9 zonuren per dag. Meer hebt u eigenlijk niet nodig om te genieten van dit gastvrije land. Uw vakantiehuis in Duitsland heeft vanzelfsprekend een heerlijk terras met fraai uitzicht!

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.