Citytrip dichtbij

Een aantal mooie citytrips

Reizen is tegenwoordig immens populair. Alhoewel … Tegenwoordig ligt het reizen aardig stil. Dit artikel werd geschreven begin april 2020 en momenteel slaat het Coronavirus ongemeen hard toe. Vluchtverkeer ligt zo goed als stil en niet-essentiële verplaatsingen zijn verboden. Hopelijk betert de situatie rap en kan men wederom naar hartenlust reizen. Enkel op die manier kan men de schoonheid van de wereld ervaren.

Indien men kijkt naar de aangeboden vluchten van lagekostenmaatschappij Ryanair, dan kan men een hoop bestemmingen opmerken. Uiteraard zijn er de bekendere steden. Denken we maar aan Lissabon, Rome, Barcelona, Parijs en nog wat andere grootsteden. Het zijn de grootste en drukst bezochte Europese steden. Vele bestemmingen doen wel een belletje rinkelen, maar ze staan wat in de schaduw van de eerste genoemde toeristische grootsteden. Laten we eens enkele van deze ietwat onbekend, maar zeker leuke, citytrips opsommen.

Een hoop vluchten, een hoop bestemmingen

Een aantal mooie citytrips

Toeristische grootsteden doen bij iedereen wel een belletje rinkelen, maar een hoop kleinere plaatsen in de wereld zijn relatief onbekend. Men ken enkel en alleen een zekere plek bezoeken indien men weet heeft van die plek. Informatie doornemen is dus de boodschap. Op deze pagina halen we enkele leuke Europese plekjes aan. Alle bestemmingen opsommen is onbegonnen werk. De aardbol is nu eenmaal te groot, maar we doen ons best om op deze site een hoop minder bekende plekken te noteren.

Salzburg

Bij Oostenrijk en de term citytrip denkt men eigenlijk enkel aan Wenen. Zonde, want ook Salzburg komt zeker in aanmerking. De geboortestad van Mozart is vrij compact, maar de uitdagende omgeving – het befaamde Salzburgerland – is een heuse vakantie waard. Altijd idyllisch ook, zo’n kasteel op een heuvel.

Bologna

Italië is een echt vakantieland. Een ietwat kleinere stad is Bologna. De Italiaanse charme komt hier zeker tot zijn recht. In de buurt liggen toeristische trekpleisters Florence en Venetië. In Bologna is het minder toeristisch, maar zeker niet minder aangenaam. Tijdens een rondreis in Noord-Italië is de stad zeker een tussenstop waard. Er zijn een hoop rechtstreekse treinverbindingen naar andere leuke Italiaanse steden.

Dubrovnik

Kroatië is prachtig. Dubrovnik heeft een ietwat ongelukkig ligging. Het ligt namelijk in het zuiden van Kroatië en een autoreis is gezien de verre afstand vaak niet aan de orde. Gelukkig is de stad wel vlot bereikbaar per vliegtuig. De stad vergaarde wereldfaam tijdens de opnames van de serie ‘Game of Thrones’. Het historische decors met de oude stadsmuren is subliem.

Ljubljana

Slovenië is een veelzijdig land. De Sloveense Alpen zijn er voor de natuurliefhebber, maar er is ook een kustlijn met historische steden. Centraal in het land kan men de hoofdstad vinden, Ljubljana. Het compacte centrum, de waterlopen en het kasteel vormen een mooi decors. Neem trouwens eens een kijkje naar het meer van Bohinj. Daar logeren en een daguitstap naar de hoofdstad plannen is het beste plan. Op die manier logeer je middenin de natuur en ontdek je toch het verborgen juweeltje, de hoofdstad.

Berdorf


Dichter bij huis – in Luxemburg – kan men een sportief weekendje plannen in Berdorf. Dit klein plekje stelt op zich niet veel voor, maar het vormt wel het hart van het Müllerthal. Deze regio wordt ook wel eens ‘Klein Zwitserland’ genaamd. Uitdagende wandelingen in bossen, weilanden en een hoop hoogteverschillen zijn hier de kernwoorden. De perfecte plek om te ontstressen dus! Uitstapjes in de buurt: het Kasteel van Vianden, Müllerthal Trail, Luxemburg Stad en ook de Duitse grens (en dus Trier) liggen nabij.

Nog meer leuke trips

Men moet niet steeds vluchten te boeken indien met een leuk uitje wenst te maken. Enkel en alleen in België zijn er reeds een hoop uitdagende locaties. Denken we maar aan de Ardennen. In deze Belgische regio primeert rust en natuur, maar men kan ook perfect het Heuvelland per fiets verkennen. De Vlaamse Ardennen, met als epicentrum het Kluisbos, is dan weer voor menig gezinnen een leuke gezinsuitstap. Iets verder van huis kan men Luxemburg vinden met Luxemburg Stad en Echternach als toeristische trekpleisters. In het noorden van Frankrijk is er onder meer Normandië met als absoluut hoogtepunt de Mont Saint-Michel. De Duitse grens eens passeren en Cochem, Trier, Keulen en Koblenz springen in beeld.

Het is maar om aan te tonen dat er geen gebrek is aan bestemmingen en een leuke citytrip dichtbij. Neem de informatie op deze pagina eens door en op deze site in het algemeen en voor men het weet werd een uitdagende locatie gevonden en kan het plannen beginnen.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *