Citytrip dichtbij

Berdorf

Enkele jaren terug boekte ik een hotelovernachting in Berdorf. De reden was eigenlijk simpel: dit plaatsje lag aan de tweede lus van de Müllerthal Trail. Echt veel had de plek ook niet te bieden. Een hoofdstraat, wat restaurantjes, her en der een huis en een hotel en dat was het eigenlijk. Veel meer was ook niet nodig, want de meeste bezoekers komen hier om de omliggende natuurpracht te ontdekken. Ben je van plan om Luxemburg te bezoeken en staat het maken van een (pittige) wandeling op het programma? Hoogtijd om Berdorf een bezoekje te brengen!

Mullerthal

Het Müllerthal is een streek in Luxemburg. Het gebied wordt ook wel eens ‘Klein Zwitserland’ genoemd. Bergen zijn er niet, maar hoogteverschillen, grotten, spleten, bossen en weilanden kan men er zeker opmerken.

Omgeving

Luxemburg is qua oppervlakte een mager beestje. Dankzij de wagen sta je zo in alle uithoeken van het land en dat maakt het organiseren van een rondreis best gemakkelijk. Onder andere het charmante Larochette ligt op amper 15 kilometer van Berdorf.

Men kan ook perfect een deel van de Mullerthal Trail volgen en na een zestal kilometer bereik je de oudste stad van Luxemburg, Echternach. De dinsdag na Pinksteren is er daar trouwens de Springprocessie, immaterieel werelderfgoed volgens Unesco. Maak zeker eens de wandeling van Berdorf naar Echternach. Die zes kilometers laten de pracht van de Trail goed zien.

Iets verder is er Luxemburg stad. Gaat men de Duitse grens over, dan ligt Trier in het verschiet.

De historische stad Trier, prachtig!

In de directe omgeving van Berdorf valt voldoende te beleven. Op zoek naar rust en natuurpracht? Dan ben je in Luxemburg zeker aan het goede adres.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *