Citytrip dichtbij

Citytrips Nederland

Interessante steden voor het beleven van een citytrip hoeven lang niet altijd ver gezocht te worden, in tegendeel. Neem nu bijvoorbeeld Nederland. Ook verspreid over Nederland zijn meerdere prachtige steden terug te vinden die uitnodigen om te ontdekken. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat de populariteit van Nederland onder citytrippers door de jaren heen zo sterk is gegroeid. Ben jij ook wel te vinden voor het beleven van een citytrip in Nederland, maar kan je nog wel een beetje inspiratie gebruiken? Wij hebben alvast enkele interessante steden op een rijtje gezet om een citytrip naar te boeken!

1.) Amsterdam

De meest voor de hand liggende stad om een citytrip naar te boeken in Nederland is natuurlijk Amsterdam. Deze staat niet alleen bekend om haar mooie grachten, maar ook om de vele uitnodigende en hippe buurten die je er kan ontdekken. Verspreid over de stad Amsterdam zijn ook heel wat belangrijke bezienswaardigheden terug te vinden en ook mensen die houden van winkelen doen er goed aan om de Nederlandse hoofdstad te bezoeken. Amsterdam is een erg hippe stad die zowel de jonge als oudere reiziger zal weten te overtuigen. Enkele niet te missen bezienswaardigheden in Amsterdam zijn niet alleen het Rijksmuseum, maar ook het Anne Frank Huis evenals de grachtengordel.

2.) Rotterdam

Rotterdam is misschien niet de meest typische bestemming voor een citytrip. Toch maakt ze dit niet minder interessant, in tegendeel. In eerste instantie kan er bijvoorbeeld een bezoek worden gebracht aan de haven van de stad. In het verleden, meer bepaald van 1962 tot 2004 stond deze haven bekend als de grootste ter wereld. Ook vandaag de dag staat ze nog steeds hoog in de lijst met belangrijkste havens ter wereld. Het is dan ook niet voor niets dat hier dagelijks ruim 280.000 mensen aan de slag zijn. Rotterdam is niet alleen een leuke bestemming voor volwassenen, ook kinderen kunnen hier zeker hun hart ophalen. Met name Diergaarde Blijdorp is een absolute aanrader om te bezoeken.

3.) Maastricht

Een ongelofelijk mooie stad is natuurlijk ‘Maastricht’. Op een boogscheut van de grens met België is een Nederlandse stad terug te vinden welke zich als geen ander leent voor een romantisch weekendje weg. In de omgeving van de stad kan je bovendien het Limburgse heuvellandschap ontdekken. Deze leent zich altijd uitstekend voor een leuke wandeling. Een romantisch dagje afsluiten doe je uiteraard in één van de verschillende bars of cafés waarin je kan genieten van een lekker Limburgs biertje of een heerlijk wijntje. Uiteraard zijn er verspreid

over Maastricht ook heel wat leuke winkels terug te vinden waar je naar hartenlust in kan shoppen. Eén ding staat in ieder geval vast, het is altijd gezelligheid troef in Maastricht!

4.) Den Haag

Er wordt vaak naar Den Haag verwezen als zijnde “de mooiste stad achter de duinen”. Deze regeringsstad ziet er niet alleen goed uit, daarnaast is ze ook nog eens ongelofelijk gezellig. Den Haag staat er bovendien ook om bekend over een bruisend uitgaansleven te beschikken. Tijdens de zomermaanden kan je overigens niet alleen een lekker hapje eten in één van de verschillende restaurants, ook de strandtenten nodigen dan uit om te ontdekken. Door gebruik te maken van de tram sta je dan ook in geen tijd op het strand. In het bijzonder tijdens de zomermaanden is een citytrip boeken naar Den Haag dan ook zeker en vast een aanrader.

5.) Utrecht

Enigszins in de schaduw van de Nederlandse hoofdstad staat Utrecht. Deze stad mag dan wat kleiner zijn dan Amsterdam, toch heeft ze voor haar bezoekers heel wat moois in petto. Niet alleen kan je uitstekend winkelen in de Hoog Catharijne, daarnaast is er ook voldoende voor handen om het hart van de cultuurliefhebber sneller te doen slaan. In het bijzonder het Centraal Museum evenals het Rietveld Schröderhuis en het Nijntje Museum zijn absolute toppers die niet op je reisplanning voor Utrecht mogen ontbreken.

6.) Haarlem

Last but not least is er ook nog Haarlem, de historische stad aan het Spaarne. De provincie-hoofdstad telt zo’n slordige 150.000 inwoners en beschikt over een geweldige ligging. Niet zelden wordt een citytrip naar Haarlem dan ook gecombineerd met een bezoek aan de hoofdstad van Nederland. Deze ligt dan ook slechts op zo’n kleine 15 minuten rijden. Ook het strand is in de directe omgeving van de stad Haarlem terug te vinden. Tot slot staat Haarlem er om bekend over een geweldig uitgaansleven te beschikken welke je absoluut eens geproefd en beleefd moet hebben!

Naast Nederland zijn er meer citytrips dicht bij huis.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.