Citytrip dichtbij

De 5 beste hostels in Amsterdam voor een goedkope overnachting

Amsterdam is niet de goedkoopste stad van Europa, maar zelfs met een kleiner budget kan je overnachten in de stad. Er zijn, naast hotels in Amsterdam, namelijk ook veel goedkope hostels te vinden. Je kan in een hostel goedkoop overnachten en nieuwe mensen leren kennen. Het is betaalbaar en gezellig. Je kan een slaapplek boeken voor jou alleen of voor een hele groep. Hieronder hebben wij de acht beste hostels van Amsterdam voor jullie genoteerd:

ClinkNoord – Amsterdam Noord

In Amsterdam Noord kan je overnachten in de hostel ClinkNoord. De locatie is niet geweldig, maar je bent wel binnen korte tijd al in het centrum van de hoofdstad. Het hostel is gevestigd in een historisch pand en ziet er eigenlijk wel erg hip uit. ClinkNoord beschikt over meer dan 200 kamers. Je kan in de bar van de hostel ook genieten van live muziek en tegen lage prijs een drankje nuttigen. Een overnachting kost rond de 20/30 euro en ontbijt is altijd inbegrepen. Boek je online dan kan je nog 10% korting krijgen.

Het adres van ClinkNoord is de Badhuiskade 3.

Generator Amsterdam – Amsterdam Oost

Generator Amsterdam is toch wel een wat luxere hostel in Amsterdam. Het is eigenlijk meer een design hotel, maar dan tegen lagere prijzen. Het pand van Generator Amsterdam was eerder een universiteitsgebouw. Dat kan je nog wel terugzien, want de lounge bar was vroeger een collegezaal. De kamers zijn voor hostelbegrippen erg luxe, aangezien iedere kamer over een eigen badkamer beschikt. Generator Amsterdam biedt ook privékamers aan. Een overnachting kost 20 euro, maar het is ook mogelijk om een duurdere privékamer te boeken voor meerdere personen. Je kan tot 14 dagen voor de overnachting kosteloos annuleren.

Het adres van Generator Amsterdam is de Mauritskade 57.

Stayokay Vondelpark – Amsterdam Centrum

Het Stayokay Vondelpark is qua locatie misschien wel de allerbeste hostel van Amsterdam. Het hostel ligt namelijk op loopafstand van het Leidseplein. Als je van plan bent om uit te gaan is dit de beste locatieplek. Stayokay Vondelpark beschikt over meerdere gezellige gemeenschappelijke ruimtes, waar je in contact kan komen met andere vakantiegangers. In het hostel kan je ook tegen lage prijzen heerlijke en vooral gezonde hapjes bestellen. Je krijgt bij je overnachting ook gratis WiFi en een ontbijt. Het is ook mogelijk om te dineren tussen 18:00 uur en 22:00 uur in het hostel. Een overnachting kost minimaal 24,50 euro per nacht. Blijf je voor twee nachten of langer dan krijg je 20% korting met de kortingscode ‘CITY20’.

Het adres van Stayokay Vondelpark is de Zandpad 5.

Train Lodge – Amsterdam West

In Amsterdam West kan je overnachten in het gezellige Train Lodge Hostel. Dit is zonder twijfel de meest unieke hostel van de stad. Je kan namelijk een nachtje slapen in één van de vier nachttrein coupés. De oude trein was vroeger echt in gebruik en is nu omgetoverd in een speciale hostel. Je kan ook een drankje drinken en een hapje eten in de bar-bistro. De prijs voor een overnachting begint bij 22 euro per nacht. Wij raden je aan om via de website van Train Lodge te boeken.

Het adres van de Train Lodge is de Changiweg 121.

WOW Amsterdam – Amsterdam West

De creatiefste hostel van Amsterdam kent de naam ‘WOW’. Het is een bijzonder kleurrijke plek en je krijgt ook al snel dat WOW-gevoel over je heen. Het hostel beschikt over 62 kamers, waaronder privékamers. WOW Amsterdam is erg populair onder de kunstzinnige toeristen en er worden ook vaak evenementen georganiseerd. Je kan bijvoorbeeld aansluiten bij een kunstworkshop. Het is ook één van de goedkoopste hotels, aangezien je er al kan overnachten vanaf 18 euro per nacht.

Het adres van WOW Amsterdam is de Wiltzanghlaan 60.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *