Citytrip dichtbij

Wandelen in Echternach

In het hart van de mooie Luxemburgse regio – het Mullerthal – kan men de oude stad Echternach vinden. Centraal kan men het gotische stadhuis opmerken uit de 15de eeuw. In de Tweede Wereldoorlog werd de stad grotendeels verwoest. Tegenwoordig is het een toeristische waarde binnen Luxemburg en het aantal toeristen overtreft in het hoogseizoen wel vaker het aantal inwoners. De toeristen komen er voornamelijk rust opzoeken. Luxemburg staat gekend als een groen land en zeker de regio het
Müllerthal wordt nogal eens gelinkt aan natuurpracht.

Echternach

Echternach is een charmante plek binnen Luxemburg. Niet alleen de groene omgeving, maar ook de culturele omgeving is een streling voor het oog. Onder andere het kasteel van Vianden, Luxemburg Stad en het Duitse Trier liggen vlakbij en zijn telkenmale een daguitstap waard. Luxemburg is voor veel Belgen en Nederlanders nogal een onontdekte regio. Het is de bestemming voor een vakantie vlakbij. Eventueel kan men dan de grens met Duitsland even oversteken en er de Moezelstreek verkennen. Mogelijkheden zat!

Wandelingen

Een mooie wandeling is de wandeling naar Berdorf. Dit kleine plaatsje ligt zo’n 6 kilometer van Echternach. Men wandelt eigenlijk 6 kilometer op de Müllerthal trail. Eventueel kan men ook de tweede lus van deze trail afleggen. Deze lus passeert aan de stad. De tocht is ongeveer 40 kilometer lang en er moeten een hoop hoogtemeters worden overwonnen: meer dan 1000. Een goede basisconditie hebben is dan natuurlijk wel aan de orde.

Er zijn ook een hoop uitgestippelde wandelingen die goed worden aangeduid middels tekens. De regio verwelkomt jaarlijks een hoop sportievelingen en de faciliteiten zijn dan ook uitstekend. Niet enkel op het internet kan men een hoop wandelingen vinden, maar de medewerker van de hotelbalie helpt je zeker graag verder. In hotels liggen vaak een hoop infofiches specifiek gericht op het wandeltoerisme. Indien er dan nog niet voldoende informatie voorhanden is, dan is er nog steeds het toeristenbureau gelegen vlakbij de abdij van Echternach.

De prachtige, groene omgeving van Luxemburg is een streling voor het oog!

Hoogtijd om een hotel te boeken en te gaan wandelen in Echternach. Zet die Mullerthal Trail lus 2 maar op de bucket list. Een heerlijke ervaring.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *