Citytrip dichtbij

Parijs ciytrip

Eén van de mooiste steden van Europa ligt echt vlakbij. Een treinticket regelen en twee uur later bereik je reeds het hart van de stad, Parijs. Het gezegde luidt dat iedereen ooit eens Parijs moet hebben bezocht en de eerlijkheid gebiedt ons dan ook te zeggen dat dit eigenlijk het absolute minimum is. De hoofdstad van Frankrijk is een ware streling voor het oog. De bijnaam van de stad luidt ‘stad van de romantiek’. Jonge, verliefde stelletjes slenteren door de straten. Iets oudere koppeltjes bezoeken de stad voor een tweede keer en ontdekken de stad in detail. Bij een derde bezoek is ‘Parijs gewoon een goed idee’ en kijk je nogmaals vol verwondering rond.Parijs bezoeken is dus een verstandige zet. De beste manier om deze pracht te illustreren is aan de hand van enkele stadsfoto’s:

De stad hoeft eigenlijk geen introductie meer. Niet zo lang geleden kwam de stad wereldwijd in het nieuws met schokkende beelden. Eén van de belangrijkste monumenten van Parijs, de Notre-Dame, stond in lichterlaaie. De heropbouw is volop bezig en tientallen attracties kan men nog steeds bezoeken. onze tip: boek een hotel voor drie dagen, vergeet de wandelschoenen niet en leg dagelijks een hoop kilometers al wandelend af. Kijk rond en geniet van de historische architectuur. Het is wat ons betreft de beste manier om de stad te verkennen.

Gratis dingen in Parijs

De Franse hoofdstad Parijs staat niet meteen bekend als een budgetvriendelijke stad, in tegendeel. Toch is het voor reizigers met een beperkt budget interessant om te weten dat er verspreid over de lichtstad wel degelijk tal van gratis bezienswaardigheden terug te vinden zijn. Ben jij ook benieuwd wat deze gratis bezienswaardigheden precies zijn? Wij stellen alvast enkele interessante gratis dingen in Parijs aan je voor hier op deze pagina!

Bezoek enkele Parijse musea helemaal gratis!

Natuurlijk zijn verschillende musea die je in Parijs terug kan vinden wereldberoemd. Het gaat hierbij dan niet in het minst om het Louvre met natuurlijk de tot de verbeelding sprekende Mona Lisa. Heb jij de leeftijd van 26 jaar nog niet bereikt en kom je uit de Europese Unie? In dat geval mag je altijd gratis naar binnen. Is dat niet het geval? Bezoek dan het Louvre tijdens de eerste zondag van de maand. Dan is ze namelijk volledig gratis toegankelijk. Zou je graag nog een andere tot de verbeelding sprekende bezienswaardigheid van Parijs gratis willen bezoeken? Dat kan. De zogenaamde Arc de Triomphe is namelijk op de eerste zondag van de maand helemaal gratis te bezoeken. Dit wel op voorwaarde dat je ze bezoekt in de periode van november tot maart. Anders zal je jammer genoeg toch gewoon moeten betalen.

Geniet van de lichtshow bij de Eiffeltoren

Wanneer we het hebben over Parijs dan denken we natuurlijk ook meteen aan de Eiffeltoren. Deze is dan ook het absolute symbool van de Franse hoofdstad. Het bezoeken van de Eiffeltoren is jammer genoeg niet gratis… en eigenlijk zelfs vrij duur. Wat je wel gratis kan doen is vanaf de begane grond genieten van de leuke lichtshow. Elk uur kan je ’s avonds dan ook genieten van een prachtige lichtshow die op de Eiffeltoren plaatsvindt. Neem plaats op het grasveld dat zich voor de toren bevindt en geniet van de prachtige verlichting!

Ervaar Montmartre en geniet van een prachtig uitzicht over Parijs

De schilderswijk ‘Montmartre’ is de plaats waar door de jaren heen menig aantal bekende schilders hebben gewoond. Het gaat hierbij niet alleen om Pablo Picasso, maar ook om Vincent van Gogh. Tot op de dag van vandaag wordt er hier nog steeds dagelijks heel wat afgeschilderd en getekend. Let op, wanneer je van plan bent om een schilderij of tekening te laten maken kan dit je behoorlijk wat geld kosten! Wil je graag kunnen genieten van een adembenemend mooi uitzicht over Parijs? Dat kan vanaf de trappen van de Sacré-Coeur.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.