Citytrip dichtbij

Citytrip

Wanneer we niet al te ver wensen te pendelen alvorens een nieuwe streek te verkennen, dan zijn er voldoende mogelijkheden. De vraag is natuurlijk hoe men ‘niet al te ver’ kan definiëren. Een autorondreis doorheen Normandië kan men relatief vlot plannen. De hoofdstad van de plek ligt op zo’n 300 kilometer van Brussel en dan betekent zo’n 3 uur rijden met de wagen. In die tijdspanne kan men een stuk verder geraken. Drie uur op een vliegtuig en gans Europa ligt binnen handbereik. De hoofdstad van Frankrijk ligt vlakbij: 2 uur per TGV en dan nog maar van de Nederlandse en Belgische hoofdstad gezwegen. In principe is alles dus vlakbij!

Stad der liefde op amper enkele uurtjes voor vele Belgen. Perfect bereikbaar per trein.

Gedurende een ‘stedentrip’ is het de bedoeling om een stad te verkennen. Dit kan in een dag, maar bij iets grotere en iets verdere steden zal men ook enkele hotelovernachtingen boeken. Op die manier kan men meerdere dagen de stad (en eventueel ook de omgeving) verkennen. De korte trips zijn aan een ferme opmars bezig. Meermaals per jaar een vreemd land en een vreemde stad bezoeken is voor sommigen de maatstaf. Dit hoeft geen fortuin te kosten. Vliegtickets naar alle uithoeken van Europa kan men vaak voor een prikje aanschaffen. Naar Barcelona vliegen voor 15 euro is perfect mogelijk. Goedkoop en efficiënt een citytrip plannen start hier.

Europese citytrips

Dichtbij definiëren we op deze site als ‘in Europa’. Op deze site zullen we dus allerhande informatie verschaffen omtrent Europese tripjes. We beginnen met een kleine samenvatting van de Europese pracht. Meer uitgebreid – tips, bezienswaardigheden, gratis zaken en dergelijke, kan men doornemen in de gedetailleerde pagina’s en in onze blog. Veel leesplezier!

Amsterdam – Brussel – Londen en Parijs

We beginnen meteen met enkele knallers van formaat. Brussel, de Belgische hoofdstad, doet vast en zeker een belletje rinkelen. Gun de stad een toeristisch bezoek en boek er eens een hotel. Ontdek meer dan enkel de winkelstraat, maar zoek op voorhand de voornaamste hoogtepunten eens op. Brussel is een internationale topper en voor Belgen relatief vlot en goedkoop bereikbaar. Laat de wagen thuis en opteer voor het openbaar vervoer.

Iets verder liggen de hoofdsteden van buurlanden Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Nederland. Ook – u raadt het al – vlakbij en vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Londen, Parijs, stad der liefde en Amsterdam, stad van het grachtennetwerk.

De toeristische grootsteden

Een kleine opsomming van de mogelijke bestemmingen. Naar het zuiden toe: Porto, Lissabon, Madrid, Barcelona, Italië met Rome, Napels, Milaan en onder andere Venetië. Ook Dubrovnik, Zadar, Athene, Stockholm, Oslo en Krakau komen in aanmerking. Enkel en alleen in Europa kan men tientallen steden aanvinken die het waard zijn om enkele dagen te bezoeken. Sommige steden kan men het best met 2 à 4 overnachtingen combineren en de ietwat kleinere steden zijn dan weer goed voor 1 à 2 overnachtingen.

de ietwat onbekendere steden

Iedereen kent wel de grotere Europese steden, maar er zijn ook een hoop ietwat onbekendere plekken die een bezoekje waard zijn. Denken we maar aan de Sloveense hoofdstad Ljubljana en het Oostenrijkse Salzburg. In Italië onder ander Verona en Bologna en Nice in Frankrijk is ook zo’n bestemming. Het zijn slechts enkele voorbeelden, want enkel in Europa zijn er wellicht honderden. In België hebben we Leuven en Mechelen. Deze twee steden staan vaak in de schaduw van Brussel, Brugge en Gent.

Ontdek gerust ook eens deze iets kleinere steden. Boek enkele nachten in een hotel en bekijk ook eens de omgeving. Voor je het weet spreken we niet meer over een citytrip, maar over een heuse rondreis. Op die manier kan men meerdere steden bezoeken en hoogtepunten van de streek ontdekken.

Een citytrip boeken

Een stedentrip plannen is hedendaags een gemakkelijk opdracht. Zeker Europees gezien kan men mits enkele muisklikken een tripje regelen. Dankzij goedkope vliegtickets van lagekostenmaatschappijen en een eerder bescheiden hotel hoeft zo’n buitenlandse trip ook geen fortuin te kosten. Welke trip het best bij u past is een persoonlijke keuze. Sommige toeristen ervaren de drukte van Barcelona als leuk en anderen bezoeken dan weer liever een iets kleinschaligere stad zoals Krakau en Porto. Hoe dan ook: reizen is leuk. De aardbol is groot en de tijd is beperkt. Niet twijfelen, plannen!

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.