Citytrip dichtbij

Belangrijkste bezienswaardigheden in België die iedereen zou moeten ontdekken

Ons België heeft enorm veel te bieden als het aankomt op bijzondere plekken, mooie bezienswaardigheden en avontuurlijke activiteiten.

Ons land kijkt terug op een lange geschiedenis, waaraan het een veelvoud aan prachtige historische gebouwen en kerken te danken heeft. De steden Gent, Brugge en Leuven zijn een van de mooiste steden van Europa en nemen je even helemaal terug in de tijd.

Maar er is nog veel meer om te ontdekken. Neem bijvoorbeeld Brussel waar de Europese politiek is gevestigd, of de havenstad Antwerpen waar je prachtige straatkunst en bijzondere musea tegenkomt.

Er valt zoveel te ontdekken en te zien. Wij hebben dan ook een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden in België voor je op een rij gezet!

Grote Markt in Brussel

De Grote Markt is iets dat je absoluut moet verkennen tijdens je bezoek in België. Deze bijzondere plek is omgeven door prachtige gildehuizen en andere gebouwen uit de 14e tot 17e eeuw.

De ene zijde wordt gedomineerd door het sierlijke middeleeuwse stadhuis, een meesterwerk van de gotische architectuur. De Grote Markt is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed vanwege de geweldige mix van architectonische en artistieke stijlen.

Het plein wordt het hele jaar door druk bezocht door toeristen en de plaatselijke bevolking, maar dit is nog niets in vergelijking met de maand augustus, wanneer het centrum gevuld is met een enorm bloementapijt.

Overigens krijg je vanaf het balkon van het stadhuis het beste uitzicht op het prachtige plein.

Kasteel Gevensteen

Kasteel Gravensteen

Het indrukwekkende Gravensteenkasteel is een van de grootste waterburchten van Europa en een populaire toeristische trekpleister in België en ligt in de stad Gent.

De sporen van het kasteel gaan terug tot in de 11e eeuw, toen de Vikingen hier waarschijnlijk een achteraf toch vrij eenvoudig houten kasteel bouwden.

Vanaf de 18e eeuw werd Gravensteen een textielfabriek en was eigenlijk gepland voor de sloop aan het einde van de 19e eeuw.

Dankzij de inspanningen van de stad Gent is het sinds het einde van de 19e eeuw weer in het bezit van de stad. Vandaag de dag herbergt het een wapenmuseum met de typische wapens uit de Middeleeuwen. Maar alleen al het uiterlijk van het kasteel is een dagtrip naar deze bijzondere de moeite meer dan waard.

Manneken Pis

Het is waarschijnlijk het symbool van Brussel en heel België: de kleine Manneken Pis. Het ruim 60 centimeter hoge bronzen beeld, dat op voorbijgangers neerstrijkt, staat in de Belgische hoofdstad op de hoek van twee bekende straten.

Het originele beeldje dateert maar liefst uit de 17e eeuw en werd gemaakt door de Brusselse beeldhouwer Hieronimus Duquesnoy. In de loop van de tijd is de kleine Manneken Pis echter meerdere malen gestolen, maar altijd is het beeldje weer teruggeplaatst. Het huidige beeldje dateert uit 1965.

De Brugse grachten

Brugge begon aan de oevers van de Reie en in de loop van de jaren is er een reeks waterwegen ontstaan die de rivier met de monding van het Zwin en de Noordzee verbinden.

Vandaag de dag zijn de kanalen van Brugge misschien wel de nummer één reden voor een bezoek aan de stad. Vele toeristen en reizigers trekken dan ook jaarlijks naar de stad om te genieten van al het moois. Ideaal voor een romantisch weekend in Brugge. Varen of wandelen langs de kanalen is een van de meest populaire dingen om te doen, en niet alleen in Brugge zelf, maar in heel België.

Je krijgt hier prachtige uitzichten vindt op pittoreske bruggetjes en een glimp opvangt van de verborgen tuinen. Maar daarnaast heeft Stad Brugge nog veel meer te bieden, waarvan de historische binnenstad er absoluut een van is!

Pairi Daiza

De zoölogische tuin met de klinkende naam Pairi Daiza werd aan het einde van de 20e eeuw geopend en is vandaag de dag nog altijd een van de topattracties in België.

Je gaat op reis naar de verschillende continenten, zoals Afrika, Australië of Azië. In totaal zijn er maar liefst 4000 verschillende dieren te bewonderen in de dierentuin. Absolute hoogtepunten in de dierentuin zijn witte tijgers en de geliefde reuzenpanda’s.

Autoworld

Voor autoliefhebbers is dit toch wel de plek waar je moet zijn in België. Autoworld is gevestigd in Brussel en toont meer dan 250 auto’s, motoren en bussen. Het geeft een uitgebreid kijkje in de ontwikkeling van de auto’s door de jaren heen.

Van het einde van de 19e eeuw tot aan de moderne tijd worden auto’s vanuit allerlei landen in de wereld tentoongesteld. Naast de standaard tentoonstellingen worden er ook regelmatig andere tentoonstellingen toegevoegd aan het museum. Hierdoor is een bezoek aan deze bijzondere plek nooit hetzelfde!

De slagvelden van Vlaanderen

België heeft een rol gespeeld in zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog en dit heeft de nodige sporen nagelaten. Dit indringende onderdeel van de geschiedenis is dan ook een van de meest genoemde redenen voor een bezoek aan Vlaanderen. Met name de stad Ieper trekt jaarlijks een groot aantal toeristen aan vanwege de slagvelden die hier een rol speelden in de Eerste Wereldoorlog.

Niet alleen historisch gezien zijn de slagvelden een enorm belangrijke plek, ook de kilometerslange loopgraven zijn erg bijzonder om te aanschouwen. Daarnaast is dit gebied ook de thuisbasis van een aantal uitgestrekte begraafplaatsen voor de duizenden soldaten die hier zijn omgekomen. De oorlogsbegraafplaatsen vormen zowel plechtige als bijzondere herinneringen aan de brute gevechten die hier tijdens de Eerste Wereldoorlog hebben plaatsvonden.

Warandepark

Warandepark, ook wel het Koninklijk Park van Brussel genoemd, is het grootste park van de Belgische hoofdstad. Het park heeft de laatste honderden jaren verschillende doelen gediend. Zo vormde het park in de middeleeuwen een jachtgebied voor de hertogen hier.

In de 18e eeuw verwoeste een brand zowel het park als het kasteel dat bij het park hoort. Ruim 40 jaar bleef het een plek waar mensen niet graag naar omkeken. Aan het einde van diezelfde eeuw was het tijd voor verandering en werd het park weer langzaam aan opgebouwd.

Vandaag de dag is het een ideale plek voor een wandeling rondom het Koninklijk Paleis. Overal in het park kom je fonteinen en bijzondere standbeelden tegen, maar ook een grote vijver mag natuurlijk niet ontbreken. Een ideale locatie om even te ontspannen na het ontdekken van al deze mooie bezienswaardigheden!

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *