Citytrip dichtbij

Jeugdherberg in Lissabon

Hedendaags kan men op een hoop manieren een accommodatie boeken gedurende een stedentrip. Traditioneel zijn er de reisbureaus alwaar men een volledige trip boekt (vlucht en hotel). De beperkte keuze en de iets duurdere prijs zijn de grootste nadelen. Ook online zijn er oneindig veel aanbieders. Hotels, appartementen, vakantiehuizen, sofa’s en meer worden gretig aangeboden door bedrijven en particulieren. Het is natuurlijk volledig aan jezelf en het reisgezelschap om een type accommodatie en een budget af te spreken. In dit artikel bespreken we een hostel, een zogenaamde jeugdherberg. Een waardig alternatief voor een hotel. We maken het iets concreter door een jeugdherberg in Lissabon te zoeken.

Een hostel

Een jeugdherberg is niet meer wat het ooit is geweest. Nog niet zo lang geleden was het publiek van een hostel vrijwel overal hetzelfde: jongeren met een beperkt budget die best wat toegevingen willen doen op vlak van privacy. Zo waren er gemeenschappelijke slaapzalen en ook gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen. Dit alles drukte de prijs van een bed aanzienlijk. Tijden veranderen en tegenwoordig mikken de jeugdherbergen niet meer enkel op de jeugd, maar ook op gezinnen. Normale tweepersoonskamers met eigen sanitair zijn vaak voorhanden en ook een receptie (24 uur), wifi en een ontbijtbuffet zijn voorhanden. De grens tussen een hostel en een hotel is vaak volledig vervaagd, maar over het algemeen zijn er toch nog enkele verschillen.

Hotel vs een hostel

Een hostel is vaak iets goedkoper en het verschil in prijs moet ergens merkbaar zijn. Het ontbijt is iets minder rijkelijk en de kamers zijn vaak iets minder modern, maar over het algemeen volstaat het zeker. Het zijn algemene verschillen, want een iets duurder hotel is vaak luxueuzer dan een goedkoper hotel. Vaak zijn er nog slaapzalen in een hostel en daar kan men pas echt goedkoop overnachten. Denk aan 10 euro per nacht, maar dit soort logeren is niet voor iedereen weggelegd. Snurkers in de kamer, lawaaimakers en gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen zorgen nogal eens voor ergernis.

Personen die doorgaans logeren in een standaardkamer in een hotel kunnen zeker eens de overstap maken naar een hostel. De verschillen zijn er, maar men merkt ze nauwelijks. Besparen op de kamer betekent dat er meer middelen zijn om te spenderen in de stad. Hoogtijd om met eigen ogen de mogelijkheden eens te bekijken.

Hostel in Lissabon

Ook in Lissabon zijn er een hoop mogelijkheden. De Portugese hoofdstad nodigt uit tot het maken van fikse stadswandelingen en veel tijd zal niet worden gespendeerd op de kamer. Ietwat middelen uitsparen kan dus door te opteren voor een kamer in een jeugdherberg. Bekijk zeker volgende zoekertje eens:

Leuke ligging, goede prijs/kwaliteit en een goede algemene score. Echter, zoals reeds gezegd: alles hangt af van de persoonlijke behoeftes en het budget. Vakantie is vakantie en dan kan het ook leuk zijn om ’s avonds eens in een luxueuze kamer te vertoeven. Personen die met een beperkt budget de wereld wensen te verkennen en normaal gezien een gewoon hotel boeken, kunnen best eens kijken naar een gelijkwaardig (iets goedkoper) alternatief: een hostel.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *