Citytrip dichtbij

Romantisch weekend Brugge – tips

Binnenlands toerisme floreert. Eén van de mooiste steden van België en tevens de stad die het meeste internationale aandacht geniet is Brugge. De historische binnenstad en het Brugs ommeland zijn een streling voor het oog. Er komen een hoop dagjestoeristen de stad verkennen, maar een hotelovernachting boeken biedt zeker een meerwaarde. In dit artikel overlopen we de hoogtepunten van de stad niet, maar we reiken je enkele tips aan om er een extra romantische trip van te maken. Hoogtijd om de geliefde te verrassen met een romantisch weekendje Brugge.

Heerlijk romantisch

Boottochtje of per koets de stad verkennen

Brugge wordt ook wel eens Venetië van het noorden genoemd. Er zijn een hoop verschillen, maar ook hier kan men een boottochtje maken. De stad verkennen via de Brugse kanalen biedt zeker en vast een meerwaarde. Op die manier kan men de prachtige, historische vakwerkhuizen van dichtbij bewonderen. Een gids vertelt vaak ook iets meer over de stad.

De stad verkennen kan ook per paard. Neem plaats in een koets (opstapplaats Grote Markt, kostprijs rond de 50 euro per koets) en een gids loodst je via de voornaamste bezienswaardigheden. Ook dankzij een fikse wandeling kan men de stad ontdekken. De Bruge Art Walk is een voorbeeld van een thematische wandeling.

Choco story & De halve maan.

​Een chocolademuseum bezoeken tijdens een romantische trip is altijd een goed idee. Vrouwen en chocolade, het is een gouden combinatie. Vergeet na afloop zeker geen Belgische chocolade aan te kopen.

Ook een bierbrouwerij ontdekken staat vaak op de agenda. Kwestie van de mannelijke interessegebieden ook aan te spreken.

Minnewater

Eén van de meest romantische plekjes in Brugge is het Minnewater. Het ‘water van de minne’ ontleent zijn naam aan het middeleeuwse volksgeloof in ‘minnen’ of watergeesten, die bij voorkeur onder bruggen vertoefden.

Belfort

Bij een liefdevolle trip horen ook prachtige panorama’s. De Brugse Belfort stamt uit de 13de eeuw en is meer dan 80 meter hoog. Beklim de 366 trappen en geniet van een mooi zicht over de stad

Meer romantiek te Brugge

Bovenstaande zijn enkele tips, maar er is een hoop meer mogelijk. Het Brugse Ommeland is ook zeker de moeite en dit kan men eventueel verkennen per fiets. Op een mooie zomerdag kan men een fiets huren (een tandem) en een uitgestippelde route volgen. Zo kan men bijvoorbeeld de mooiste kastelen verkennen van de streek dankzij de ‘Kastelenroute’. Uiteraard kan men een thematische fietstocht naar believen uitkiezen.

Ook een hotel boeken met wat extra magie kan helpen. Een lekker groot bed, de aanwezigheid van een sauna in het hotel – of nog beter: een jacuzzi op de kamer – het zijn allemaal handige hulpmiddelen om een romantische sfeer te creëren.

Zoek op voorhand even uit waar men het best een drankje kan nuttigen. De ene zaak is nu eenmaal gezelliger dan de andere. Ook qua diner geldt hetzelfde. Brugge is best toeristisch en helaas betekent dit ook dat hier in zeldzame gevallen eten van ondermaatse kwaliteit wordt geserveerd. Op voorhand even de meest romantische eettenten opzoeken, reserveren en punten scoren bij de geliefde is onze tip!

Romantisch weekendje in Brugge

Hoogtijd om Brugge dus eens als echte toerist te bezoeken. Gent en Brugge worden door een hoop West- en Oost-Vlamingen meermaals per jaar bezocht, maar al te vaak worden enkel de primaire straten bewandeld. De voornaamste bezienswaardigheden worden enkel algemeen eens bekeken, maar niet in detail verkend. We raden je aan om de historie van de stad eens door te nemen, stap een infopunt binnen, boek een hotelovernachting en maak plannen. Op die manier bekijk je de stad eens op een andere manier en geloof ons: de Belgische parels zijn zeker een meer gedetailleerd bezoekje waard.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *