Citytrip dichtbij

België: citytrips in eigen land België

Zin in een citytrip in eigen land? Wanneer we denken aan goedkope tripjes, dan kijken we natuurlijk eerst even wat men allemaal kan beleven in de buurt. Het eigen land België verkennen stelt ons in staat om relatief goedkoop op verkenningstocht te gaan. De kostprijs van vliegtickets kan men namelijk ontwijken door vlakbij te reizen. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat er een hoop mogelijk is in het kleine Belgenlandje (en ook net over de landsgrenzen heen). Ook qua meerdaagse tripjes kan men per direct een handvol locaties opsommen. Steden Brugge, Gent, Antwerpen en Brussel genieten internationale aandacht en ook Mechelen en Leuven zijn een bezoek meer dan waard. Natuurliefhebbers komen aan hun trekken in de Ardennen. De Belgische Kust is zeker niet de mooiste, maar het heeft zo zijn charme. Met andere woorden: hoogtijd om even toerist in eigen land te spelen.

Steden in België

Hoofdstad Brussel

De hoofdplaats van België is absoluut een meerdaagse trip waard. De grote markt is meteen de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. De centrale plek is omringd door mooie gildehuizen. Het is de plek om een terrasje te doen. Manneken Pis is van gestalte vrij klein, maar qua bekendheid zeer groots. Niet zelden staat er een groep buitenlandse toeristen voor het beeldje. Ook het Atomium is een opmerkelijk constructie. Meerdere kathedralen, parken en gigantisch veel winkels verwelkomen de toeristen. Tijdens de eindejaarsperiode kan men een gigantische Kerstmarkt opmerken in de hoofdstad. Het is zeker één van de mooiste markten van Europa. Kom alles te weten over Brussel

De Ardennen

In het zuidoosten van België kan men deze streek aantreffen. Vlaanderen linkt men meteen aan lintbebouwing en beton. Echt veel natuurgebieden kan men er niet aantreffen. Er zijn wel bossen en parken en soms is er sprake van een hoop weilanden, maar echt spectaculair is het allemaal niet. Bossen, heuvels, grotten, watervallen en natuurpracht kan men het best ontdekken in ‘de Ardennen’. Charmante stadjes en de natuur wisselen er elkaar af. Het is de plek voor een actieve vakantie. Het wandel- en fietstoerisme beleeft er zeker een leuke tijd.

Er zijn een hoop leuke plekjes en er valt een hoop te beleven in de Ardennen. Jaarlijks zakken een hoop Vlamingen meermaals af naar de streek en er zijn ook een hoop tweede verblijven te vinden. Hoogtijd om de charme eens zelf te gaan verkennen.

Gent

Gent is nog zo’n prachtige historische parel. Voornamelijk de Veldstraat is populair onder de Belgen. Een hoop winkels trekken massaal toeristen aan. Menig personen hebben zakken van de winkelketen ‘Primark’ in de hand. Gent is een waar shopparadijs, maar vaak vergeet men de stad ‘als een toerist’ te benaderen. Wagen parkeren, shoppen en terug naar huis is niet de manier om eer te betuigen aan één van de mooiste Vlaamse steden. Hoogtijd om er eens een hotelovernachting te boeken en tijd te nemen om de hoogtepunten te ontdekken. Meer weten over een Gent Citytrip

De eerste zondag van de maand zijn zowat alle winkels geopend in de stad. Er zijn jaarlijks ook meerdere koopzondagen en tijdens het eindejaar is de stad prachtig versierd. Een hoop kerststalletjes zorgen voor een feeërieke sfeer. In de zomer kan men dan weer de ‘Gentse Feesten’ opmerken. Gedurende 10 dagen staat de stad dan in het teken van feest en plezier.

Brugge

Bij Brugge kan men eigenlijk ook opmerken dat Vlamingen de stad wat oneer aandoen. Vaak zal men enkel de belangrijke winkelstraten bezoeken en de hoogtepunten links laten liggen. Ook hier kan men soms beter wat toerist in eigen land spelen. Meteen valt bij een bezoek aan Brugge op dat er een hoop internationale aandacht is. Groepen toeristen krijgen een rondleiding door een gids en vaak is het aangenaam druk in de binnenstad. Het toerisme floreert. Tijd om het Belfort, de Basiliek, de Brugse Reien en het chocolademuseum (mmmm) zelf eens te ontdekken. Meer weten over Brugge Citytrip

Antwerpen

Aan grootsteden geen gebrek in België. Antwerpen bezoekt men het best per trein. Het stationsgebouw is één van de mooiste van Europa. De grote markt is de kern van de stad en het stadhuis (16de eeuw) staat gekend als één van de mooiste renaissancegebouwen van de Lage Landen. Ook de Sint-Pauluskerk, Onze-Lieve-Vrouw-kathedraal, het Rubenshuis en het Begijnhof komt men automatisch tegen tijdens een stadswandeling.

Meer België

Het kleine Belgenlandje heeft een hoop te bieden en het grootste voordeel is de nabijheid. België is qua oppervlak best klein en men hoeft dus nooit echt ver te rijden alvorens een zeker punt te bereiken. De hoofdstad Brussel ligt best centraal, maar ook kleine steden zoals Leuven, Ieper en Mechelen liggen vlakbij. De culturele uitstappen kan men afwisselen met een natuurlijk geïnspireerd tripje richting de Ardennen. De toerist uithangen in eigen land is best leuk. Naast België zijn er meer leuke citytrips dicht bij huis.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.