Citytrip dichtbij

Romantisch weekend Ardennen

België is qua oppervlak een klein land. Vaak slechts enkele uurtjes rijden en men bereikt reeds een landsgrens. Het is echter niet noodzakelijk om landsgrenzen te overschrijden alvorens een vakantiegevoel te creëren. Het drukke Vlaanderen verruilt men relatief rap voor het rustige Ardennen. Een streek gekenmerkt door veel groen, bossen, weilanden en stevige heuvels, charmante dorpjes en een hoop ontspanningsmogelijkheden. De regio hoeft eigenlijk geen introductie meer, want een uitje richting de Ardennen staat bij menig Vlamingen toch wel één maal per jaar op het programma. Vriendengroepen huren er en huis en verkennen er de streek, gezinnen met jonge kinderen ravotten er in het bos en gezinnen beleven er een leuke tijd.

Verliefde koppeltjes zullen hun eerste weekendje vaak doorbrengen dicht bij huis en een romantisch weekend in de Ardennen is dan een perfecte keuze. De vraag is dan natuurlijk: wat is het verschil tussen een ‘gewone trip’ en een romantische trip? Hoogtijd om dat eens te bekijken.

Een liefdevol weekend in de Ardennen

Laten we beginnen met de accommodatie. Een huisje huren in de regio is perfect mogelijk, maar probeer er eentje te regelen met een jacuzzi en/af sauna. Het is vaak iets duurder, maar ook liefde kent zijn prijs. Voornamelijk tijdens een winters weekend is dergelijke warmtebron een welgekomen cadeau. Voor grotere vriendengroepen kan men volledige kastelen afhuren met tal van faciliteiten. Binnenzwembad, sauna, infraroodcabine en bubbelbad zijn de voornaamste. Voor koppeltjes zijn er huisjes van 2 tot 4 personen beschikbaar. Een kleine chalet met sauna in een bosrijke omgeving, pure romantiek.

Boek een huisje in een groene omgeving en geniet van de streek. Een fikse wandeling – al dan niet met een hoop hoogtemeters, in combinatie met een heerlijke picknick. Een fles schuimwijn mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens de maaltijd. Stippel op voorhand een leuke wandeling uit. Een kajaktocht behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

geniet van de natuurpracht

Grotendeels zal men de romantiek zelf moeten creëren. Een leuk huisje huren kan helpen, een etentje plannen in een gastronomisch hotel ook, maar het hoeft allemaal niet veel geld te kosten. Een flesje champagne meenemen op de kamer, een picknick en een overnachting in een tent zijn goedkopere alternatieven, maar niet minder romantisch.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *