Citytrip dichtbij

Romantische plekjes in België

Een romantisch weekendje plannen is eigenlijk best simpel en eigenlijk is er geen speciale gelegenheid nodig om zo’n liefdevolle trip te plannen. Men kan dergelijk weekend plannen met Valentijn, of als cadeau voor een verjaardag. Het is uiteraard ook mogelijk om de geliefde gewoon te verrassen. Ten alle tijde is het dus mogelijk om lekker romantisch te doen en dat is een goede zaak. In dit artikel gaan we enkele algemene tips formuleren om er een geslaagd, liefdevol weekendje van te maken.

Algemene tips

  • Een dinertje kan helpen. Zoek op voorhand een betaalbare eettent op en reserveer een tafeltje voor 2.
  • Eventueel kan men tijdens een wandeling een heuse picknick voorzien. Denken we bijvoorbeeld bij een weekend aan zee aan een duinenwandeling. Een flesje schuimwijn, aardbeien en een chocolademousse zijn dan voltreffers.
  • Tegenwoordig bestaan er een hoop hotels die inspelen op ‘romantiek’. Denken we maar aan de aanwezigheid van een jacuzzi op de kamer, maar ook een sauna behoort tot de mogelijkheden. Het heeft allen zijn prijs, maar biedt zeker een meerwaarde.
  • Regel een fles schuimwijn bij het betreden van de kamer. Kwestie van het magische weekend kracht bij te zetten.

Romantische plekken in België

Zoals reeds aangegeven is de locatie niet alles. Men zal zelf nog wat zaken moeten regelen alvorens het plaatje klopt. In België zijn plaatsen genoeg die romantiek uitademen, maar veel hangt ook af van de persoonlijke interesses. Is het de bedoeling om de vriendin te verrassen en is ze toevallig een echt natuurmens, dan kan een bosrijke omgeving soelaas bieden. Shopt ze liever, dan kan men misschien beter afzakken naar een waar shopparadijs. Enkele plekjes die zeker kunnen worden bekeken.

Ardennen

de Belgische Ardennen biedt een hoop mogelijkheden op het vlak van romantiek. Overnachten in een tentje en dan op de proppen komen met een heerlijk ontbijt, een tochtje op het water met een kajak, een lange natuurwandeling en na afloop een romantisch diner in zo’n charmant restaurantje, het kan allemaal.

Weekend aan zee

De zee is altijd een beetje mysterieus. De kustlijn van België is nu niet meteen de mooiste, maar het heeft toch zo zijn charme. Logeren in een appartement met zeezicht is dan ook een goed idee. Met wat geluk kan men een prachtige zonsondergang meemaken.

Historische stad Brugge

De stad Brugge straalt romantiek uit. Het Belfort beklimmen, een boottochtje, zwanen spotten op de reitjes en het Minnewaterpark zijn enkele hotspots. Ook een fietstochtje en het Brugse Ommeland even verkennen kan men op de agenda plaatsen.

Lees ook: Romantisch weekend in Brugge

Het zijn slechts 3 voorbeelden van romantische plekken, maar eigenlijk kan men hier een lijst van honderden plekjes formuleren. Denken we bijvoorbeeld maar aan heuvelland in West-Vlaanderen en ook de Westhoek heeft zo zijn charme. In die zin is het misschien beter om eens een ietwat onbekendere regio te verkennen. Op die manier is men een beetje toerist in eigen land.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *