Citytrip dichtbij

Trier Citytrip

Trier staat algemeen bekend als de oudste stad van Duitsland. Niet in het minst omwille van deze reden vormt ze sinds jaar en dag een populaire plaats om te bezoeken. Verspreid over Trier zijn dan ook menig aantal fantastische bezienswaardigheden terug te vinden. In het bijzonder wanneer je op rondreis bent door de Eiffel mag je een bezoek aan deze plaats eigenlijk helemaal niet over het hoofd zien. Heel wat bezienswaardigheden die je aan kan treffen in Trier zijn afkomstig uit de Romeinse tijd waarvan verschillende zijn terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wil jij ook graag kennismaken met alle culturele schatten welke Trier voor haar bezoekers in petto heeft? Dat is mogelijk hier op deze pagina!

Ontdek de interessante bezienswaardigheden van Trier

Zoals gezegd zijn er in Trier een behoorlijke hoeveelheid mooie bezienswaardigheden terug te vinden. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de ‘Porta Nigra’. Het betreft hier de bekende stadspoort van Trier. Ze werd gebouwd in het jaar 180 na Chr. en zou één van de best bewaard gebleven oude Romeinse stadspoorten zijn ten noorden van de Alpen. Daarnaast spreekt het voor zich dat ook het Romeinse amfitheater van Trier een bezoekje waard is evenals de Keizerlijke Thermen.

Naast bovenstaande is het ook meer dan de moeite waard om de Basilica van Constantijn te bezoeken. Het betreft hier een stevig uit de kluiten gewassen gebouw welke in het verleden dienst heeft gedaan als paleis van Constantijn de Grote. Het hoeft niet te verbazen dat UNESCO er voor heeft gekozen om ook dit prachtige gebouw op te nemen op de Werelderfgoedlijst. Vergeet tot slot ook zeker niet om de Dom van de stad te bezoeken. Ook deze is sinds het jaar 1986 terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een stad die je gezien moet hebben

Dat Trier de oudste stad is van Duitsland wordt duidelijk van zodra je ze betreedt. Ben je slechts kort in Trier, bijvoorbeeld omdat je een rondreis aan het ondernemen bent doorgaan de regio? In dat geval kan het interessant zijn om deel te nemen aan een stadstoer. Zo krijg je in één klap een goed beeld van alles wat deze stad zo bijzonder maakt. Naast Trier zijn er meer leuke citytrip dichtbij mogelijk.

De markt van Trier

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.