Citytrip dichtbij

Marche en Famenne – to do

De Belgische Ardennen, het is voor vele Vlamingen de ideale locatie voor een weekendje weg. De nabijheid van de streek is de grootste troef. Vaak is het amper enkele uurtjes rijden en men verruilt het drukke stadsleven voor een magnifieke, groene omgeving met een hoop charmante plekjes. Hier komt men tot rust. Een hoop plekken zijn adembenemend, maar vaak duiken enkele stadjes steeds op bij een zoektocht naar een leuke plek. Denken we onder andere maar aan La Roche, Hotton, Durbuy, Bomal(sur-Ourthe) een Marche-en-Famenne zijn voorbeelden van dergelijke plekjes. Laatstgenoemde bespreken we even in onderstaand artikel.

Tijdens een wandeling door het oude centrum merkt men verschillende historische gebouwen op. Onder meer het gemeentehuis, justitiepaleis en Église Saint-Ignace kan men opmerken. Ook kan men er één van de oudste kerken ter wereld aantreffen: Église Saint-Étienne de Waha. Het is zeker geen grootstad, maar het is er wel heerlijk slenteren. Volgende zaken kan men doen tijdens een weekend Belgische Ardennen:

Activiteiten in en rond Marche-en-Famenne

  • Een paar kilometer verder, in het dorp Nassogne, kan men een heuse hertenboerderij opmerken. Tussen de vallei van de Lesse en de Ourthe kunnen de diertjes na hartenlust grazen. Onder andere edelherten en reeën kan men er opmerken (inzofalle is de naam van de boerderij).
  • Het Euro Space Center in Transinne zal de bezoekers meenemen op ruimtereis. Het is een leuke ervaring voor jong en oud.
  • De groene omgeving van de Ardennen nodigt uit tot het maken van wandelingen en fietstochten. Ook de waterlopen kan men betrekken in een sportief uitje. Denken we dan maar aan een kajaktochtje. Routes kan men trouwens gemakkelijk vinden op meerdere manieren. Traditioneel zijn er de infocenters in de stadjes zelf. Ook op internet kan men voor elke sportieveling (recreatief of ervaren) het nodige materiaal vinden.
  • In de onmiddellijke omgeving liggen een paar charmante plekjes. Rochefort, La Roche en Durbuy zijn slechts enkele voorbeelden.

Er is een hoop te doen in en rond March-en-Famenne. De beste manier om dit alles te ervaren is door zelf even af te zakken naar de streek. Heerlijk avontuurlijk logeren op een camping kan, maar een typische chalet huren kan natuurlijk ook.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *