Citytrip dichtbij

Citytrip met vlucht boeken

De wereld verkennen zal tegenwoordig vaak per vliegtuig gebeuren. Indien de afstanden te groot worden, dan is dit het ideale vervoersmiddel om efficiënt op verkenningstocht te gaan. Zo kan men relatief goedkoop en vlot Europa (en de rest van de wereld) verkennen. Het aanbod is overweldigend. Meerdere maatschappijen vliegen vaak meermaals per dag naar toeristische bestemmingen. Het is dus aan de reiziger om te beslissen welke vlucht wordt geboekt. Denken we maar aan een avondvlucht, een vroege vlucht, een vlucht met eten inbegrepen, … .

Online een citytrip regelen is op vele manieren mogelijk. We raden je af om te opteren voor de zogenaamde pakketten. Op die manier kan men mits enkele muisklikken het hotel en de vluchten vastleggen. Het is een gebruiksvriendelijk principe, maar veelal zal men duurder af zijn. In het kader van een goedkoop buitenlands tripje is het vaak interessanter om alles apart te regelen. Dit neemt iets meer tijd in beslag, maar echt moeilijk is het allemaal niet. We verklaren ons nader.

Met vlucht

Aanbieders van zogenaamde pakketten zullen vaak samenwerken met enkele partners inzake accommodaties en vluchten. Het aanbod is dus eerder beperkt. Zo zullen de zeer goedkope vluchten van maatschappij Ryanair niet worden aangeboden op concurrerende sites van Belgische touroperators en dit terwijl de Britse lagekostenmaatschappij vaak de goedkoopste partner blijkt. Ook qua accommodaties is het aanbod eerder beperkt. Zomerreizen met een all-in formule kan men aan de andere kant soms wel nog het best boeken aan de hand van een pakket, maar stedentrips zijn een stuk gemakkelijker te plannen. Eigenlijk hebben we enkel een hotel en vliegtickets nodig en dan kan het plannen beginnen. Dankzij het internet kan men die zaken gemakkelijk zelf regelen en het liefst met weinig tussenpersonen.

RyanAir is vaak de voordeligste partner. Vergelijk bij de zoektocht naar goedkope tickets zeker verschillende aanbieders.

Apart boeken

Indien we spreken omtrent een voordelige reis, dan is het wat ons betreft een goede zet om eerst de zoektocht naar de vliegtickets te starten. In eerste instantie neemt men de toevlucht tot de goedkoopste aanbieders. Meteen denkt men aan Ryanair. Vaak is dit de beste aanbieder, maar we raden je aan om ook even andere aanbieders te bekijken. Ook daar kan men soms interessante acties opmerken en in bepaalde gevallen zijn ze ook voordeliger. Realiseer zich ook dat goedkoop niet altijd de beste optie is. De vlieguren zijn op zijn minst even interessant. Heeft men bijvoorbeeld maar drie dagen vrije tijd en wenst men Madrid te bezoeken, dan is het een goed idee om een vroege heenvlucht te scoren en een late avondvlucht. Aankomen om 9u ’s morgens en enkele dagen later vertrekken om 21u is een gans ander verhaal dan aankomen om 21u en vertrekken rond 9u. De prijs is dus niet de enigste factor die men in overweging moet nemen bij de zoektocht naar een vlucht.

Naast de vliegtickets is het ook nodig om een accommodatie te boeken. Het hoeft geen betoog dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Traditioneel zijn er de hotels, vakantiehuizen en appartementen. Tegenwoordig is het ook mogelijk om (gratis) te overnachten op de zetel van een autochtone bewoner. Ook een kamer huren in een particuliere woning kan perfect. Uiteindelijk is het aan jezelf en het reisgezelschap om te kijken wat voor accommodatie het precies zal worden. Probeer een goede aanbieding te scoren, dan krijg je meer waar voor je geld. Zo kan men een iets luxueuzere kamer boeken voor de prijs van een gewone standaardkamer.

Accommodaties zijn er tegen elke prijs te vinden. Van spotgoedkoop tot extreem duur. Veel zal afhangen van de eigen reisbehoeftes.

Uw citytrip boeken

Hoogtijd om zelf een reisje te plannen. Niets is leuker dan zelf een hotel te zoeken, vluchten te koppelen aan uw trip en vervolgens plannen te maken voor tijdens te trip. Een citytrip met vluchten boeken kan, maar het is ook perfect mogelijk om alles zelf te regelen. Op die manier kan het iets goedkoper en bovendien haalt men vaak ook meer voldoening uit de trip. Hoe dan ook: veel succes en vergeet vooral niet te genieten tijdens de volgende citytrip.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *