Citytrip dichtbij

Roadtrip Normandië

Een vakantiegevoel ervaren? Dan hoef je helemaal geen duizend kilometer met de wagen te rijden, of een vliegtuig te nemen richting een exotisch oord. Vakantieland Frankrijk ligt namelijk voor de meeste Belgen op slechts een uurtje rijden en in het noorden van dat gigantische land kan men de regio Normandië aantreffen. Een veelzijdig gebied waar men zeker een langere tijd kan vertoeven. In het beste geval is er sprake van een rondreis en kan men het beste van de streek verkennen. Zo’n roadtrip organiseren is eigenlijk best simpel. In onderstaand artikel halen we een voorbeeld aan,.

Normandië verkennen

Het is een veelzijdige regio met een hoop bezienswaardigheden. Men kan gerust voor een weekend afzakken naar Frankrijk en er dan een stad uitkiezen. Caen en Rouen zijn bekendere steden, maar ook de romantische plek – de Mont Saint-Michel kan menig personen bekoren. Wat ons betreft is onderstaande het ideale om een weekje te vullen

2 dagen Rouen

Rouen is de hoofdplaats van Normandië. De historische stad is op zich reeds een citytrip waard. Het is de plek waar Jeanne d’Arc op de brandstapel werd gegooid in een ver verleden. Een hoop vakwerkhuizen, prachtige pleinen, historische gebouwen, veel shopmogelijkheden en een centrale ligging in het bovenste deel van Normandië. Tijdens een verblijf in Rouen kan men volgende uitstappen organiseren: Etretat, Honfleur, tuinen van Monet en Les Andelys op de oevers van de Seine liggen vlakbij. Grootstad Le Havre mag je wat ons betreft zeker vergeten!

Prachtig zicht op Les Andelys

2 dagen Caen

We rijden door naar de voormalige hoofdplaats van Laag Normandië. In dit deel staat meer in het teken van de Tweede Wereldoorlog. De oorlogsstranden liggen nabij, maar niet alles hoeft in het teken te staan van het bloederige verleden. Het wandtapijt van Bayeux is één van de meest indrukwekkende kunstschatten van Frankrijk en ook verschillende natuurgebieden liggen in de buurt.

Mont Saint-Michel bezoeken.

Eén van de meest bezochte hoogtepunten van Frankrijk. Het schiereiland is dan ook een regelrechte parel. Rennes, hoofdplaats van de regio Bretagne is ook leuk om eens te bezoeken, maar vakantieland Frankrijk heeft wel wat meer troeven. De Mont Saint-Michel is wel zowat het verste punt van Normandië voor Belgen en Nederlanders. In het beste gevoel reis je dus nog wat verder, of plan je op de terugweg nog een uitstap.

Uw rondreis

Bovenstaande rondreis is natuurlijk slechts een algemeen voorstel en geenszins de beste optie voor jezelf. Grotendeels hangt alles af van de persoonlijke interesses en natuurlijk ook van de beschikbare tijd en het budget. Personen die geïnteresseerd zijn in het oorlogsverleden zullen wellicht meer tijd willen brengen in de buurt van de invasiestranden en een koppeltje wenst dan weer in de buurt van de Mont Saint-Michel te logeren. De beste roadtrip wordt georganiseerd nadat men weet heeft van de voornaamste bezienswaardigheden in Normandië. Hoogtijd om dat alles eens te bekijken dus.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *