Citytrip dichtbij

Moezelstreek

De Moezelstreek staat er om bekend een prachtige regio te zijn. Het heeft die reputatie helemaal niet gestolen, in tegendeel. Wanneer je er voor kiest om een rondrit te maken doorheen de Moezelstreek zal je namelijk kunnen vaststellen dat deze omgeving heel wat moois voor jou in petto heeft. Denk hierbij niet alleen aan tal van prachtige wijngaarden, maar ook aan tientallen sprookjesachtige kastelen. Daarnaast zijn er in de Moezelstreek ook heel wat leuke, middeleeuwse dorpjes terug te vinden kan je, je laten verbazen door de sublieme natuur door het afleggen van één van de vele, mooie wandelroutes.

Maak kennis met het feeërieke kasteel van Eltz Burg

Misschien wel één van de bekendste en tevens ook belangrijkste bezienswaardigheden van de Moezelstreek is het ‘Eltz Burg’. Deze is gelegen in Wierschem, vlakbij de rivier en is terug te vinden op een steile rots. Van dit kasteel is bekend dat ze reeds werd bewoond in het jaar 1150. In de daarop volgende eeuwen werd er stelselmatig verder gewerkt aan het kasteel tot ze uiteindelijk haar huidige vorm kreeg. Het kasteel is perfect te bezoeken met een rondleiding. De terreinen die toebehoren aan het kasteel zijn vrij toegankelijk. Hou er bovendien ook rekening mee dat er vanaf deze locatie heel wat interessante wandelroutes vertrekken. Deze geven je een werkelijk fantastisch beeld van deze mooie omgeving.

Ontdek de wijncultuur van de Moezelstreek in Traben-Trarbach

Traben-Trarbach is eigenlijk een stad die bestaat uit twee delen. Elk deel van deze stad is gelegen aan één kant van de rivier. Een bezoekje brengen aan Traben-Trarbach is de moeite waard omwille van verschillende redenen. Allereerst is het met name zo dat ze een uitstekende uitvalsbasis vormt om de wijngaarden in de buurt te ontdekken. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het ook nog eens zo dat Traben-Trarbach bekend staat omwille van de grote brand die er tijdens de negentiende eeuw heeft gewoed. Deze brand zorgde er voor dat het grootste deel van het oude stadscentrum is komen af te branden. Alleen de oude Brückentor evenals de Grevenbrug overleefden de verslindende kracht van het vuur. Vervolgens werd er voor gekozen om Traben-Trarbach terug op te bouwen in een typische jugendstil-stijl. Vergeet ook zeker niet om tijdens een bezoek aan deze stad even halt te houden bij de verschillende heilzame warmwaterbronnen welke in de buurt zijn terug te vinden.

Beleef de geweldige wijnfeesten in de Moezelstreek

In lijn met bovenstaande ligt het feit dat je tijdens een bezoek aan de Moezelstreek tussen half juni en begin oktober ook de zogenaamde wijnfeesten bij kan wonen. In deze periode worden er behoorlijk wat van deze feesten georganiseerd. Eén van de absolute toppers is uiteraard het ‘Weinfest der Mittelmosel in Bernkastel-Kues’. Breng je buiten deze periode een bezoek aan de Moezelstreek? Ook in dat geval kan je er natuurlijk eigenlijk niet omheen om even kennis te maken met de vele prachtige wijnen die in deze regio worden geproduceerd.

Trier, één van de oudste steden van Duitsland

Eén van de oudste steden van Duitsland, namelijk Trier is terug te vinden in de Moezelstreek. Deze stad bestaat reeds sinds de eerste eeuw voor Christus en wordt vaak omschreven als het tweede Rome… als dat geen statement is! Deze reputatie heeft ze uiteraard vooral te danken aan het feit dat de stad werkelijk bezaaid ligt met allemaal resten uit de Romeinse periode. Je kan in Trier dan ook niet alleen kennismaken met een oud amfitheater, daarnaast tref je hier ook nog typisch Romeinse keizerthermen aan en wat ook te denken van de Romeinse brug? Merk bovendien bij je bezoek aan Trier ook zeker de stadspoort ‘Porta Negra’ op. Dit is het laatste overblijfsel van de ooit zo imposante stadsmuur waar Trier over beschikte.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.