Citytrip dichtbij

Kasteel Vianden

Het Kasteel Vianden is gelegen in de Luxemburgse stad Vianden en werd gebouwd tussen de elfde en de veertiende eeuw. Het kasteel werd gebouwd op de funderingen van een Karolingische evenals Romeinse vesting. Het Kasteel Vianden staat in het bijzonder bekend als niet alleen één van de grootste, maar tevens ook één van de meest adembenemende adellijke residenties van de romaanse en gotische perioden in Europa. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat dit kasteel op vandaag een belangrijke toeristische trekpleister is.

De belangrijkste bezienswaardigheid van Vianden

Het Luxemburgse dorpje Vianden is werkelijk een pareltje van formaat. Er heerst hier altijd een lekker gezellige en bovendien ook zeer authentieke sfeer. Dit gezegd zijnde is de belangrijkste reden voor veel mensen om een bezoek te brengen aan deze plaats uiteraard het Kasteel Vianden. In het kasteel zijn niet alleen de binnenplaats, maar ook de wapenhal evenals de kapel en de grote keuken te bezoeken. Daarnaast spreekt het voor zich dat ook de archeologische crypte een bezoekje meer dan waard is. Hier zijn namelijk de fundamenten in te aanschouwen van het oorspronkelijke kasteel. Wil je het Kasteel Vianden graag bezoeken? Dan moet je rekening houden met een toegangsprijs van 7 euro. Mensen die graag een audiogids willen huren (eigenlijk een absolute must) betalen daarvoor 2 euro extra.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.