Citytrip dichtbij

Mullerthal, Luxemburgs Klein Zwitserland

Zwitserland staat er algemeen om bekend over een prachtige natuur te beschikken. Dit geldt echter ook voor het minder bekende Luxemburg. In het oosten van Luxemburg, vlakbij de grens met Duitsland is een klein gebied terug te vinden dat over zo’n natuurpracht beschikt welke als ‘Klein Zwitserland‘ wordt bestempeld. Een andere naam voor deze regio is het zogenaamde ‘Mullerthal’. In het bijzonder mensen die houden van een actieve wandelvakantie in de buitenlucht zijn aan het juiste adres in deze prachtige regio.

Een prachtige regio voor wandelaars

Klein Zwitserland in Luxemburg heeft haar naam onder meer te danken aan het golvende landschap dat hier kan worden aangetroffen. De natuur in Klein Zwitserland beschikt over een ongerept karakter en voor bezoekers is het mogelijk om kennis te maken met verschillende rotsformaties. Het prachtige landschap van deze omgeving zorgt er voor dat dit een klein paradijs is voor wandelliefhebbers. Je vindt verspreid over de omgeving dan ook tal van verschillende wandelroutes terug die geschikt zijn voor beginners tot gevorderden. De mooiste route van allemaal is de ‘Mullerthal Trail’. Deze wandelroute neemt je mee langs alle hoogtepunten van de streek, maar beschikt over een stevig moeilijkheidsniveau.

Ontdek Klein Zwitserland met het Mullerthal Trail

De Mullerthal Trail overbrugt een afstand van zomaar even 112 kilometer. Je hoeft echter niet meteen iets te vrezen, de totale route is namelijk opgedeeld in drie verschillende delen. Twee van deze delen zijn 37 kilometer lang terwijl het derde deel 38 kilometer lang is. De paden die deel uitmaken van deze route voeren je mee langs indrukwekkende kloven evenals prachtige rotsformaties. Eerder ontving de Mullerthal Trail reeds het label van ‘Leading Quality Trails – Best of Europe’. Dit label wordt enkel en alleen toegekend aan de mooiste wandelroutes die in Europa zijn terug te vinden. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, Klein Zwitserland is ongetwijfeld een omgeving die het hart van elke natuurliefhebber op hol kan doen slaan.


Lus twee van de trail heb ik een tijdje terug afgelegd. Lees een meer gedetailleerd verslag van de wandeling op deze sites: lus 2 van de mullerthal trail. Een leuke, sportieve aanrader!

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.