Citytrip dichtbij

Koblenz Citytrip

Koblenz, gelegen aan de monding van de Moezel in de Rijn is een stad die in het bijzonder bekend staat omwille van de prachtige Altstadt. Tijdens een wandeling doorheen deze Altstadt zal je kennis kunnen maken met verschillende pleinen die zich kenmerken door de aanwezigheid van prachtige, middeleeuwse gebouwen. Een deel van de Altstadt, namelijk het gedeelte rond de pleinen Am Plan evenals de Münzplatz staan algemeen bekend als voetgangerszone. Het is ook hier dat de belangrijkste winkelstraten zijn gelegen.

Neem de kabelbaan over de Rijn

Op heel wat postkaarten die verschijnen van Koblenz is de kabelbaan te zien welke boven de Rijn zweeft. Tijdens de rit met de gondel kan je uiteraard rekenen op een prachtig uitzicht over de omgeving. Eenmaal je bent aangekomen aan de andere kant van de Rijn kan je meteen een wandeling maken die je meeneemt langs tal van verschillende burchten en kastelen. Deze zijn overigens niet alleen terug te vinden in Koblenz zelf, maar ook in de omliggende dorpjes.

Kwalitatief aanbod met interessante musea

Koblzenz staat er eveneens om bekend een stad te zijn welke over uitstekende musea beschikt. Ook deze reputatie heeft ze beslist niet gestolen. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het zogenaamde ‘Landesmuseum’. Het betreft hier een museum die je meer vertelt over de geschiedenis en vooral de evolutie die Koblzenz heeft doorgemaakt. Op maar weinig andere plaatsen in de stad krijg je zo’n goed beeld van de geschiedenis van Koblzenz als in dit museum. Een andere aanrader is ook het ‘Mittelrhein-Museum’. Dit museum beschikt over een waardevolle collectie met Middeleeuwse schilderkunst. Daarnaast kan je hier eveneens terecht voor kunstwerken die afstammen uit de negentiende eeuw. Ook abstracte kunst uit de jaren vijftig is terug te vinden in de ruimte collectie van dit museum. Eén ding mag in ieder geval duidelijk zijn, Koblenz is een stad die het hart van elke cultuurliefhebber sneller doet slaan!

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.