Citytrip dichtbij

Cochem Citytrip

Het plaatsje Cochem is gelegen aan de Moezel, meer bepaald aan de rand van het oostelijke gedeelte van de Eiffel. Er zijn heel wat verschillende zaken die er voor hebben gezorgd dat Cochem door de jaren heen is uitgegroeid tot een toeristische topper. Zo is er niet alleen de prachtige ligging aan de Moezel, wat bovendien ook te denken van de vele wijngaarden die hier zijn terug te vinden? Daarnaast kan je in Cochem en omgeving ook kennismaken met heel wat interessante bezienswaardigheden. Ben jij ook benieuwd naar al het moois dat Cochem voor jou in petto heeft? Je ontdekt er alles over hier op deze pagina!

Wat je in Cochem absoluut gezien moet hebben

Verspreid over Cochem zijn heel wat geweldige bezienswaardigheden terug te vinden. Allereerst is er met name de zogenaamde ‘Reichsburg’. Deze burcht staat eigenlijk symbool voor de geschiedenis van deze plaats en is terug te vinden op een rots welke zo’n 100 meter boven de stad uittorent. Eveneens een aanrader is natuurlijk de zogenaamde ‘Sesselbahn’. Het betreft hier een speciale stoeltjeslift welke je als reiziger gegarandeerd een bijzondere ervaring biedt. De Sesselbahn neemt je mee naar het zogenaamde ‘Pinner Kreuz’ punt. Deze bevindt zich op een hoogte van 155 meter boven de stad. Eenmaal bovenop de rots aangekomen kan je rekenen op een geweldig uitzicht over de omgeving. Andere aan te raden bezienswaardigheden zijn de Peterskapelle evenals de historische mosterdmolen of de zogenaamde ‘Senfmühle’. Deze mosterdmolen is één van de oudste van Europa.

Ontdek de moezelwijnen in Cochem

Zowel de Moezel in het algemeen als het plaatsje Cochem staan beiden uiteraard ook synoniem voor de Moezelwijnen. In de omgeving van Cochem zijn dan ook verschillende, prachtige wijngaarden terug te vinden. Deze zijn gelegen op de hellingen aan de oevers van de Moezel. In de maand juni vindt hier overigens het zogenaamde Moezelwijnfestival plaats. Het bijwonen van dit festival is absoluut meer dan de moeite waard.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.