Citytrip dichtbij

Citytrip Gent

Gent is één van de belangrijkste studentensteden van België. Haar karakter als studentenstad heeft er voor gezorgd dat niet alleen over een bruisend, maar ook over een verrassend en ietwat ondeugend karakter is komen te beschikken. Bovendien beschikt Gent over een zeer rijk verleden welke werkelijk in alle uithoeken van de stad tastbaar aanwezig is. Hiervan zijn niet alleen de vele prachtige gevels en gebouwen, maar ook pleinen het levende bewijs. Wat Gent zomaar even nog aantrekkelijker maakt als bestemming voor een citytrip is het feit dat een groot deel van het stadscentrum autovrij is. Dit zorgt er voor dat de Oost-Vlaamse hoofdstad een interessante en fijne stad is om zowel te voet als met de fiets te ontdekken.

Prachtige, historische bezienswaardigheden om te ontdekken

In eerste instantie staat Gent uiteraard bekend omwille van de verschillende, historische bezienswaardigheden waarover ze beschikt. Het gaat hierbij in eerste instantie onder meer om de ‘Lakenhalle’. De middeleeuwse Lakenhalle is gelegen naast het Belfort welke op zich uiteraard ook zeer bezienswaardig genoemd kan worden. De bouw van het Belfort werd aangevat in het jaar 1313, maar de verschillende oorlogen en onlusten zorgden er voor dat ze pas werd afgerond in 1380. Het is mogelijk om de toren evenals het klokkenmuseum en de uurwerkkamer zowel individueel als onder begeleiding te bezoeken. Ook de middeleeuwse wijk ‘Patershol’ evenals de ‘Dulle Griet’ zijn interessante bezienswaardigheden of locaties die het ontdekken absoluut meer dan waard zijn.

Het Gravensteen in Gent

Wie Gent zegt denkt meer dan waarschijnlijk ook meteen aan het zogenaamde ‘Gravensteen’. Het gaat hierbij om een dominante burcht welke is terug te vinden op een prominente plaats in het hart van Gent. Het complex werd oorspronkelijk gebouwd in opdracht van de graaf van Vlaanderen, namelijk ‘Filips van den Elzas’. Op vandaag is er een indrukwekkende museumcollectie in terug te vinden en geniet je van een aantrekkelijk panorama vanaf de torens van de burcht. Buiten de reeds aangehaalde bezienswaardigheden is het ook altijd de moeite waard om even de verschillende, prachtige kerken en kathedralen van de stad te gaan ontdekken. Denk op dit vlak niet alleen aan de Sint-Baafskathedraal, maar ook aan de Sint-Niklaaskerk.

Overnachten in Gent

Op het ogenblik dat je er voor kiest om een citytrip naar Gent te boeken spreekt het voor zich dat je ergens in de stad zal willen overnachten. Wat dit betreft beschik je over een zeer groot aanbod aan mogelijkheden. Dit betekent dat je er niet alleen voor kan kiezen om een verblijf te boeken in een eenvoudig, maar charmant en voordelig hotel, daarnaast is het eveneens een mogelijkheid om te kiezen voor een luxueus hotel welke bijvoorbeeld ook beschikt over wellnessfaciliteiten. Het aanbod aan accommodaties in Gent bestaat niet alleen uit hotels en appartementen of studio’s, daarnaast behoren ook enkele fantastische bed & breakfasts tot de mogelijkheden. Hoe dan ook, op welke manier je ook graag in Gent wil overnachten, het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

De Gentse Feesten, één groot volksfeest

Elk jaar worden in de zomer de Gentse Feesten georganiseerd. Het gaat hierbij om een groot volksfeest welke haar oorsprong vond meer dan 150 jaar geleden. Het betreft hier eigenlijk een tien dagen durend cultureel volksfeest welke zich afspeelt op verschillende plaatsen verspreid over de stad. Op meer dan tien verschillende pleinen kan je dan ook genieten van de leukste en bovendien volledig gratis muziek. De Gentse Feesten zijn het grootste volksfeest in zijn soort van heel Europa en dat zullen ook de toeristen geweten hebben. De Gentse Feesten lokken dan ook niet voor niets jaarlijks zo’n slordige half miljoen bezoekers.

Fijn winkelen in het prachtige Gent

Sinds jaar en dag staat Gent bekend als één van de beste shoppingsteden die België te bieden heeft. Dé absolute winkelstraat bij uitstek is nog steeds de Veldstraat in de omgeving van de Korenmarkt. Hier hebben verschillende, internationale ketens hun vestigingen. Dit gezegd zijnde hebben ook de zijstraten van de Veldstraat door de jaren heen een stevige opwaardering gekregen. Ben je vooral op zoek naar designerkleding? Vergeet dan niet om de Brabantdam te bezoeken. Aan het Zuid is bovendien ook het grootste, overdekte winkelcentrum van de stad terug te vinden. In ieder geval, wil je graag de nodige dosis cultuur afwisselen met wat winkelplezier? In dat geval is het een absolute aanrader om even op ontdekkingstocht te gaan doorheen de fantastische winkelstraten die Gent rijk is.

Gent; niet voor niets één van Belgisch populairste citytripbestemmingen

De informatie op deze pagina maakt het in ieder geval duidelijk, Gent is niet voor niets sinds jaar en dag één van Belgisch meest populaire citytripbestemmingen. Niet alleen kan je er kennismaken met enkele zeer belangrijke en aantrekkelijke historische bezienswaardigheden, bovendien is het ook nog eens zo dat er heel wat leuke bars en restaurants ontdekt kunnen worden. Tel daar bovendien nog eens bij op dat je ook kan rekenen op heel wat winkelplezier en het mag duidelijk zijn dat Gent een zeer complete citytripbestemming is waar iedereen een fantastische tijd kan beleven.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.