Citytrip dichtbij

Citytrip Leuven

Leuven staat vooral bekend als dé Belgische studentenstad bij uitstek. Dat is natuurlijk fijn voor Leuven, maar is deze stad ook het bezoeken waard tijdens bijvoorbeeld een citytrip? Absoluut! Ondanks het feit dat Leuven jaarlijks heel wat minder toeristen over de vloer krijgt in vergelijking met Brugge of Gent valt er toch heel wat te ontdekken en te beleven. Wil jij ook graag een citytrip naar België boeken en ben je benieuwd wat de uitnodigende stad Leuven allemaal voor moois voor jou in petto heeft? In dat geval is het meer dan de moeite waard om even de informatie door te nemen welke is terug te vinden op deze pagina!

Een compact centrum om te voet te ontdekken

Tijdens een bezoek aan de stad Leuven valt het meteen op dat ze over een heerlijk compact en bovendien ook overzichtelijk centrum beschikt. Dat biedt perspectieven, want op deze manier hoef je absoluut geen gebruik te maken van het openbaar vervoer of andere transportmiddelen. Je kan alle bezienswaardigheden van de stad gewoon te voet ontdekken (of met de fiets). In principe is het mogelijk om alle bezienswaardigheden van Leuven binnen één à twee dagen te ontdekken. Ideaal om in het weekend naar Leuven te gaan. Het oude centrum is werkelijk prachtig en beschikt over een typisch Belgische uitstraling. Daarnaast heerst er (mede door toedoen van de aanwezige studenten) veelal een aanstekelijke, levendige sfeer die nog net wat meer charme aan deze bijzondere Vlaamse stad geeft.

Leuven

Prachtige architectuur

De Belgische steden staan internationaal bekend om hun vaak oogstrelende architectuur. Dat geldt zeker en vast ook voor Leuven. De stad beschikt over een zeer groot aantal goed onderhouden, historische gebouwen die op vlak van sfeer een bijzondere stempel drukken op de stadskern. Enkele monumentale panden die je zeker niet over het hoofd mag zien zijn onder meer de Sint-Pieterskerk evenals het beroemde stadhuis en natuurlijk ook de universiteitsbibliotheek. Daarnaast is het ook op de oude markt altijd heerlijk vertoeven. Wist je bovendien dat je buiten het centrum van Ieper ook nog verschillende aantrekkelijke bezienswaardigheden terug kan vinden? Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan het Klein Begijnhof en wat verder ook te denken van de Sint-Geertrui-abdij? Ook een absolute aanrader is het Groot Begijnhof van de stad. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, voor bezoekers met een hart voor cultuur is Ieper ongetwijfeld een zeer interessante citytripbestemming!

Gezelligheid troef

Leuven is een stad die een groot deel van haar onmiskenbare charme te danken heeft aan de gezelligheid die er eigenlijk altijd wel op één of andere manier heerst. In elke straat of op elke hoek is wel een gezellig café of een goed restaurant terug te vinden. Bovendien is het ook nog eens zo dat de bars in Ieper er om bekend staan de beste en meest bijzondere Belgische bieren te serveren. Een absolute aanrader op dit vlak is ongetwijfeld ‘The Beer Capital’. In deze kroeg staan er zomaar even meer dan 2.000 verschillende bieren op de kaart. Beter dan dit wordt het natuurlijk niet voor de liefhebbers van een echt smaakvol Belgisch biertje! In het buitenland staat Leuven in ieder geval niet voor niets bekend als ‘de langste toog van Europa’.

Overnachten in Leuven

Vooraleer een citytrip Leuven te boeken spreekt het voor zich dat je ook graag zal willen weten op welke verschillende manieren je precies in deze stad kan verblijven. Leuven beschikt over een uitstekende toeristische infrastructuur die voor iedereen iets naar wens te bieden heeft. Wil je graag voordelig verblijven in een bescheiden hotel of misschien wel in een studio? Dan is dat perfect mogelijk. Zou je echter liever willen kunnen genieten in een luxueus hotel welke is voorzien van bijvoorbeeld de meest ontspannende wellnessfaciliteiten? Ook in dat geval zijn er in Leuven tal van verschillende mogelijkheden terug te vinden die al je verwachtingen probleemloos zullen weten in te lossen.

Leuven; een gezellige bestemming voor een citytrip

Wil je, je werkelijk geen moment hoeven te vervelen tijdens je citytrip? Ben je bovendien van plan om een citytrip naar België te boeken en heb je nog niet eerder kennis gemaakt met de sterke troeven waar de studentenstad Leuven over beschikt? In dat geval hoef je eigenlijk niet verder meer te zoeken. Je citytrip boeken naar deze Vlaams-Brabantse stad zal er namelijk ongetwijfeld voor zorgen dat je de tijd van je leven zal beleven. Of je nu een vleugje cultuur wil opsnuiven en / of je vooral wil genieten van het echte, bourgondische leven, het is allebei perfect mogelijk tijdens het ondernemen van een citytrip naar de bijzondere stad Leuven!

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.