Citytrip dichtbij

Citytrip Ieper

Ieper is een stad welke is gelegen in de zogenaamde ‘Westhoek’ in België. Het is de op vijf na grootste stad van de provincie West-Vlaanderen. Ieper mag zich met recht en rede één van de belangrijkste en meest bezienswaardige steden van België noemen. Dit is ongetwijfeld grotendeels het gevolg van haar roemrijke geschiedenis. Ook de veelbesproken ‘Slag om Ieper’ heeft een grote impact gehad op de stad en haar omgeving en heeft ze voor de liefhebbers van de geschiedenis een extra aantrekkingskracht gegeven. Eén ding staat in ieder geval vast, wanneer je graag een citytrip wil ondernemen naar een boeiende en historische stad in België is Ieper zeker en vast een optie die het overwegen waard is.

Uitgebreide toeristische infrastructuur

Door de jaren heen heeft Ieper als bestemming voor een Belgische citytrip aardig aan populariteit gewonnen. Dat is onder meer terug te zien in de toeristische infrastructuur. Deze heeft de voorbije jaren een aanzienlijke bloei doorgemaakt waardoor het aanbod aan accommodaties niet alleen zeer divers, maar uitermate kwalitatief is geworden. Of je nu op zoek bent naar een voordelig hotel of je liever in alle luxe wil genieten van de weldaden die wellness met zich meebrengt, in beide gevallen zal je kunnen vaststellen dat Ieper een bijzondere stad is die je op vlak van verblijfadressen precies datgene weet te bieden waar jij naar op zoek bent. Dit ongeacht het budget waarover je beschikt.

Bezienswaardigheden van de stad Ieper

De stad Ieper is rijk aan tal van verschillende bezienswaardigheden. Het merendeel van deze bezienswaardigheden hebben uiteraard een directe link met de oorlogen die zich in de regio hebben afgespeeld. Neem nu bijvoorbeeld het ‘In Flanders Fields Museum’. Het betreft hier een oorlogsmuseum welke is terug te vinden in één van de mooiste gebouwen van de stad, namelijk de zogenaamde ‘Lakenhallen’. Er werd enige tijd terug een grondige vernieuwing doorgevoerd aan het museum waardoor ze haar capaciteit met zomaar even 50 procent heeft weten uit te breiden. In het bijzonder wordt er in het museum aandacht geschonken aan de Eerste Wereldoorlog. Door middel van audiovisuele verhalen, foto’s, voorwerpen en zelfs dagboeken wordt een zeer realistische sfeer gecreëerd die het museum bijzonder aantrekkelijk maakt voor elke bezoeker.

Een tweede bezienswaardigheid die je tijdens een citytrip Ieper niet over het hoofd mag zien is de zogenaamde ‘Menenpoort’. Deze indrukwekkende poort is een herdenkingsmonument voor alle vermiste, Britse soldaten die er tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn gesneuveld. Zomaar even 54.000 namen staan onder evenals naast elkaar op de verschillende panelen geschreven. Nog steeds worden er in de omgeving regelmatig overblijfselen opgegraven van vermiste soldaten. Indien men er in slaagt om ze te identificeren zorgt dat er voor dat er wel eens een naam van de poort komt te verdwijnen. In ieder geval mag het duidelijk zijn, een citytrip ondernemen naar Ieper is nooit compleet zonder de Menenpoort te hebben bezocht.

Andere bezienswaardigheden die je mogelijks zal willen ontdekken zijn onder meer de St. Maartenskerk, het Stedelijk Onderwijsmuseum evenals Hill 60. Deze laatste is echter wel net buiten Ieper gelegen. Heb je een citytrip naar Ieper geboekt samen met de kinderen? In dat geval is het steeds een aanrader om een bezoekje aan Bellewaerde Park te overwegen.

Bijzondere evenementen in Ieper

Ieper staat algemeen bekend als een bijzonder actieve en levendige stad. Dit is ook terug te zien in het aantal unieke evenementen die er jaarlijks worden georganiseerd. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan de traditionele Kattenstoet en de Gevleugelde Stad Ieper. Bovendien vindt in Ieper ook jaarlijks het grootste rallyevenement van België plaats en is er natuurlijk het Stadsfestival welke steevast wordt gehouden op de Grote Markt. Tijdens dit festival worden er verschillende, gratis concerten georganiseerd tot ergens halverwege de maand augustus. Ook het zogenaamde ‘Ieperfeest’, een hardcore-festival in augustus is een erg leuk evenement weke meer dan de moeite waard is om bij te wonen.

Winkelen in Ieper

Wil je graag de vele culturele hoogtepunten van Ieper afwisselen met een beetje winkelplezier? Dat is absoluut geen probleem! Nagenoeg alle toegangswegen richting de stad zijn eigenlijk ook winkelstraten. De belangrijkste van allemaal is echter nog de zogenaamde ‘Boterstraat’. Aan de rand van de stad zijn bovendien ook twee grote winkelcentra terug te vinden. Je kan deze vinden in de directe omgeving van de Rijselpoort evenals langs de Haiglaan. Gedurende het jaar worden er diverse grote winkelevenementen georganiseerd. Het gaat hierbij dan niet alleen om de Dolle Dagen in juni, maar ook om de zogenaamde ‘Tooghedagen’ in september. Op zaterdagvoormiddag vindt er op de Grote Markt een markt plaats.

Ieper – een ondergewaardeerde citytripbestemming

Ondanks het feit dat Ieper een historische stad is die bijzonder vele te bieden heeft moet het gezegd dat ze nog steeds enigszins ondergewaardeerd is. Ze staat dan ook onder meer in de schaduw van steden zoals bijvoorbeeld Brugge en Gent. Toch kent Ieper een stijgende populariteit en heeft ze aanzienlijke inspanningen geleverd om haar toeristische infrastructuur verder uit te bouwen en op punt te zetten. Het mag dan ook duidelijk zijn, ben je van plan om een citytrip naar België te boeken en wil je eens iets anders dan de klassiekers Brugge en Gent? Dan is een citytrip Ieper boeken ongetwijfeld de moeite meer dan waard!

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.