Citytrip dichtbij

Madrid

Vakantieland Spanje

Spanje is voor menig Belgen en Nederlanders het favoriete vakantieland. Het veelzijdige land heeft veel te bieden, maar zonvakanties en korte tripjes zijn wellicht het populairst. Alhoewel men bijvoorbeeld de Spaanse Pyreneeën en het prachtige Spaanse binnenland niet mag vergeten. In het kader van een citytrip richting Madrid ben je hier zeker aan het correcte adres. Niet enkel in de voetbalcompetitie zijn Barcelona en Madrid concurrenten. De Catalaanse hoofdstad is grootser, iets populairder en bekender. Hoofdstad Madrid is kleinschaliger, maar echt vergelijken kan men niet. Beide steden zijn een citytrip waard. Hoogtijd om vliegtickets te boeken en slechts luttele uurtjes later bereikt men steeds de Spaanse zon. Waarom precies Madrid? Dat bekijken we eens.

Citytrip Madrid

De beste manier om de hoofdstad van Spanje te verkennen is uiteraard door zelf even richting het zuiden af te zakken. Enkele hoogtepunten op een rij: het Koninklijk Paleis is één van de grootste van Europa en een streling voor het oog. Plaza Mayor is het belangrijkste plein van de stad en eigenlijk ook een ideale uitvalsbasis wegens de centrale ligging. Meerdere musea met wereldfaam lokken kunstkenners en het gigantische ‘El Retiro’ – een stadspark – is dan weer ideaal om een zondagnamiddag te vullen.

Alle hoogtepunten opsommen is gekkenwerk en bovendien zit de schoonheid van de stad vaak ook in kleine zaken. De eetcultuur, het uitgaansleven, de straatmuzikanten, het milde klimaat, de talloze historische gebouwen. Samen zal dit alles voor een onvergetelijke ervaring zorgen in de prachtstad. Op voorhand even onderstaande gratis zaken doornemen is wel interessant. Reizen hoeft helemaal niet duur te zijn.

Gratis zaken in Madrid

Madrid is niet alleen de grootste stad van Spanje, daarnaast krijgt ze jaarlijks ook heel wat toeristen over de vloer. De Spaanse hoofdstad telt dan ook heel wat prachtige bezienswaardigheden. Wat veel mensen niet weten is dat een groot deel van deze trekpleisters helemaal gratis te ontdekken zijn. Wil jij ook graag ontdekken welke gratis dingen in Madrid allemaal bezocht kunnen worden? Je ontdekt het hier op deze pagina!

Puerta del Sol

Het centrale plein ‘Puerta del Sol’ in de Spaanse hoofdstad Madrid krijgt elk jaar opnieuw grote groepen toeristen over de vloer. Op het plein is niet alleen het nulpunt van Spanje terug te vinden, daarnaast zijn hier verschillende prachtige fonteinen gelegen evenals de beroemde beelden van Oso y Madroño en de Spaanse koning Carlos III. Rond het plein zijn verschillende winkels evenals restaurants terug te vinden. Uiteraard is vertoeven op dit prachtige, centrale plein in Spanje helemaal gratis.

Het Plaza Mayor

Eveneens een beroemd plein in Madrid luistert naar de naam ‘Plaza Mayor’. Door de jaren heen heeft dit plein tal van verschillende functies gekend. Zo werden er in het verleden stierengevechten georganiseerd, maar werden er ook koninklijke kroningen evenals publieke executies gehouden. Vandaag de dag zijn op het Plaza Mayor in Madrid in het bijzonder straatartiesten evenals kunstenaars terug te vinden.

Boek één van de gratis tours door Madrid

Elke dag worden er gratis tours doorheen de Spaanse hoofdstad Madrid georganiseerd. Deze tours die zo’n twee à drie uur tijd in beslag nemen worden compleet op vrijwillige basis gegeven door de gidsen. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er stiekem een beetje wordt verwacht dat mensen die de gratis tour volgen uiteindelijk een fooi geven. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend. Hoe dan ook zijn deze tours een stuk voordeliger dan andere, betalende tours die worden aangeboden. Uiteraard bepaal je zelf hoeveel fooi je precies geeft.

Gratis genieten van lekkere tapas

Wat veel mensen niet weten is dat verschillende cafés in Madrid gratis tapas aanbieden aan hun gasten. Wanneer je een (alcoholisch) drankje koopt in een café is het zo dat je daarbij vaak kan genieten van een lekkere tapa. Deze wordt volledig gratis aangeboden. Veel mensen gaan er vanuit dat dit er voor zorgt dat de prijs van het drankje duurder uitvalt, maar ook dat valt in de praktijk bijzonder goed mee.

El Rastro

De op één na grootste vlooienmarkt van Spanje is terug te vinden in Madrid en luistert naar de naam ‘El Rastro’. Deze zondagsmarkt is wellicht de meest ideale plaats van Madrid om een souvenir aan te kopen. Bovendien is er uiteraard ook de unieke sfeer van een echte, Spaanse markt. Een bezoek aan de vlooienmarkt El Rastro is uiteraard gratis, maar wanneer je spulletjes wenst aan te kopen dien je deze natuurlijk wel te betalen.

Naar Madrid

De hoofdstad van Spanje een bezoekje brengen is dus een goed idee. Een citytrip van 2 à 3 dagen volstaat voor Madrid. Het is een eerder kleine stad en men kan perfect alles te voet doen. Kies een centraal gelegen hotel en alle hoogtepunten liggen op wandelafstand. De stad kan men bijvoorbeeld niet vergelijken met Rome, Barcelona en Lissabon. Madrid heeft een kleinschaliger karakter, maar net daarom zeker niet minderwaardig.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.