Citytrip dichtbij

Boedapest

In het kader van een Europese citytrip dichtbij is veel mogelijk. Steden zoals Rome, Lissabon en Barcelona gaan vaak met alle aandacht lopen. Kleinere steden zoals Verona, Bologna en Nice zijn minder groots, maar vaak ook een streling voor het oog. Tussen die grootsteden en bovengenoemde kleinere steden zitten nog een hoop categorieën. Boedapest kan met gemak mee met de Europese top. Twee uurtjes vliegen en met bereikt deze hoofdstad van Hongarije. Meteen een fotootje om in de sfeer te komen:

Aan weerszijden van de Donau kan men deze stad aantreffen. De hoofdstad van Hongarije bezit een hoop troeven. Bezienswaardigheden melden we hier niet. De beste manier om de stad te verkennen is door zelf vliegtickets aan te schaffen. Boedapest staat niet meteen gekend als dure stad, maar net zoals eender welke Europese hoofdstad kan men de termen ‘goedkoop’ ook moeilijk aanhalen.

Gratis dingen in Boedapest

Boedapest is een geweldige stad welke haar bezoekers heel wat moois te bieden heeft. Wat veel mensen echter niet weten is dat Boedapest er ook om bekend staat heel wat gratis mogelijkheden aan te bieden aan toeristen. Beschik jij dus met andere woorden slechts over een beperkt budget, maar wil je toch graag op optimale wijze kennis kunnen maken met alle top bezienswaardigheden van de Hongaarse hoofdstad? In dat geval is het zeker de moeite waard om even één of meerdere van de onderstaande gratis tips te benutten!

Breng een bezoek aan de Sint Stefanus Basiliek

In het hart van Boedapest is de zogenaamde Sint Stefanus Basiliek terug te vinden. Niet alleen is dit het hoogste gebouw van Boedapest (al moet het die eer wel delen met het Parlementsgebouw), daarnaast is dit eveneens het grootste gebouw van Hongarije. Niet alleen van buitenaf is dit een bijzonder gebouw, ook aan de binnenkant zijn prachtige decoraties aan te treffen. Daarnaast is dit ook de locatie waar de meest heilige schat van heel Hongarije is terug te vinden. Het gaat hierbij om de gemummificeerde hand van Sint Stefanus. De kans is groot dat deze naam je niet zoveel zegt, maar dit was de eerste koning van Hongarije. Wil je graag kunnen genieten van het prachtige uitzicht vanuit de kerktoren? Dan moet je daarvoor helaas wel een kaartje kopen. Dit kaartje kost 2 euro.

Hongaars Parlement

Neem deel aan één van de gratis wandeltochten

Het is in Boedapest op verschillende manieren mogelijk om deel te nemen aan een gratis wandeltocht. Er doen heel wat foutieve geruchten de ronde over dergelijke tours. Zo wordt er vaak gesteld dat de gidsen die je gratis wandeltocht begeleiden slechts van povere kwaliteit zijn. Dat is absoluut niet juist. Ook de gratis tours die worden aangeboden doorheen Boedapest staan doorgaans onder leiding van zeer ervaren gidsen. Let wel, ondanks het feit dat deze tours inderdaad gratis zijn is het wel zo dat een fooi aan het einde van de tour erg wordt gewaardeerd. Het merendeel van de mensen die deelnemen aan een gratis stadstoer halen dan ook aan het einde van de tour doorgaans altijd hun portefeuille tevoorschijn.

Bezoek de musea van Boedapest gratis op feestdagen

Ben je toevallig in Boedapest wanneer er sprake is van een nationale feestdag? In dat geval hebben we goed nieuws voor jou! Boedapest staat er namelijk om bekend over een aantal prachtige en zeer interessante musea te beschikken welke je op feestdagen gratis kan bezoeken. Let wel, het gaat hierbij uitsluitend om de nationale feestdagen. Deze vallen op 15

maart, 20 augustus en 23 oktober. Voor jongeren onder de 26 jaar is het ook mogelijk om op de derde zaterdag van de maand verschillende musea gratis te bezoeken. Het gaat hierbij dan onder meer om het Museum van de Schone Kunsten. Ook de Hongaarse Nationale Galerie kan dan gratis door jongeren worden bezocht.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.