Citytrip dichtbij

Porto

Porto is sinds jaar en dag een bijzonder trendy bestemming voor het ondernemen van een citytrip. Het mag dan misschien niet de belangrijkste toeristische stad zijn van Portugal, toch heeft het prachtige Porto heel wat moois voor toeristen in petto. Wist je bovendien dat je heel wat bezienswaardigheden in Porto helemaal gratis kan bezoeken? Bovendien is het ook nog eens zo dat er heel wat gratis tours worden aangeboden. Zou je ook graag Porto willen bezoeken, maar heb je slechts een beperkt budget voor handen? Hou dan absoluut rekening met de informatie zoals aangegeven hier op deze pagina onderaan. Er staan handige tips om met een beperkt budget rond te trekken in de stad.

Stad aan de Douro

Porto ligt aan de Douro. De stad is een populaire bestemming in het kader van een stedentrip. Na enkele uurtjes vliegen bereikt men reeds Porto (eigenlijk is dit ook best een ‘citytrip dichtbij‘ dus). Toch moet men zeggen dat deze stad terecht in de schaduw van hoofdstad Lissabon staat. Niet dat Porto geen bezoekje waard is, maar Lissabon is toch wel een stuk grootser en imposanter. In Lissabon kan men gerust enkele dagen ronddwalen. Die stad kan men vergelijken met Rome, Parijs en Barcelona, … Kortom: de Europese top. Porto is kleiner, maar wel nog steeds een bezoek en een hotelovernachting waard. Porto plaats ik liever in het rijtje van Bologna en Nice. Prachtige, kleinere steden met een hoop cultuur. Hier een citytrip van enkele dagen organiseren betekent vaak ook dat men tijd heeft om de omliggende omgeving te verkennen. Ook in het kader van Porto zijn er voldoende mogelijkheden om een tripje te combineren met een ontdekkingstocht in de omgeving.

Bezienswaardigheden in Porto

Porto is best een kleine stad. Dankzij een fikse rondwandeling kan men de voornaamste bezienswaardigheden ontdekken. De beste manier om de tocht te starten is op de oevers van de Douro. Niet op de linkeroever, maar wel op de rechteroever (Vila Nova de Gaia). Daar geniet men van een prachtig zicht op Porto. Een voorbeeld:

Meerdere kerken, smalle steegjes, een bibliotheek die rechtstreeks uit een Harry Potter film lijkt te komen en de overdekte markt zijn zaken die men zeker moet ontdekken. Tijdens de citytrip moet er ook ruimte zijn voor wat ontspanning. Leer meer omtrent de beroemde portwijn door een portkelder te bezoeken. Iets drinken doe je dan weer het best op de oever van de Douro in Vila Nova de Gaia. Het uitzicht aldaar is geniaal.

Centro Português de Fotografia

Eén van de meest bijzondere musea van Porto is volledig gratis te bezoeken. Het gaat hierbij om de ‘Centro Português de Fotografia’. Dit museum is namelijk terug te vinden in de oude gevangenis van de stad. Deze werd ten tijde van de jaren ’90 omgebouwd tot een bijzonder museum. Tijdens het bezoeken van dit museum zal je kunnen vaststellen dat er best een bijzondere sfeer hangt. Bovendien worden er regelmatig zeer interessante tentoonstellingen georganiseerd. Een bezoek aan het Centro Português de Fotografia is altijd kosteloos. Je dient er wel rekening mee te houden dat dit museum op maandag niet is geopend.

De prachtige kerken van Porto

Het merendeel van de kerken die verspreid over de stad Porto zijn terug te vinden zijn helemaal gratis te bezoeken. Dit geldt niet alleen voor de kathedraal van Porto, maar ook voor de Carmelltas kerk. In eerste instantie lijkt deze laatste er misschien niet zo bijzonder uit te zien, maar dat is ze absoluut wel. Deze kleine kerk is gelegen in het Vitoria district en wordt in het bijzonder geprezen omwille van haar erg mooie, barokke interieur. Bovendien is er ook nog de Carmo-kerk van Porto. Het is mogelijk om ook met deze kerk volledig kosteloos kennis te maken. Wanneer je de verschillende kerken van Porto bezoekt maak je meteen ook een fijne wandeling doorheen het uitnodigende, historische centrum van de stad.

Gratis kennismaken met de enige, echte Porto!

Porto is natuurlijk ook de stad van… de port of porto! Heel wat mensen die Porto bezoeken willen dan ook maar wat graag één van de kelders ontdekken. Dat is perfect mogelijk. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is het helemaal niet zo dat het bezoeken van een portkelder altijd gepaard moet gaan met een stevig prijskaartje, in tegendeel. Wist je bijvoorbeeld dat je bij de wijnmakerij Porto Augusto’s het geld van de tour terugbetaald krijgt als je na afloop een fles koopt? Op deze manier kan je genieten van een gratis rondleiding terwijl je ook nog eens voordelig een lekker flesje port mee naar huis neemt

Porto bezoeken

1 à 2 dagen vertoeven in Porto is voldoende. Het historische centrum is qua oppervlak best klein en de voornaamste hoogtepunten kan men daar dan ook vinden. Wel kan het interessant zijn om iets langer te verblijven in de stad. Enerzijds kan men ook nog de omgeving uitkammen en anderzijds kan men gemakkelijk de rest van Portugal verkennen. Reis bijvoorbeeld per trein door naar Lissabon en geniet van de hoofdstad. In de buurt van Porto is dan voornamelijk weer de Douro-vallei interessant om te vermelden. Adembenemende natuur en heel veel wijnvelden kan men er opmerken. Het is de oudste afgebakende wijnregio ter wereld. Men kan er trouwens cruises van meerdere dagen ondernemen, maar kortere bezoekjes plannen kan ook.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.