Citytrip dichtbij

Troyes

Troyes is een stad in de Franse Champagnestreek en mag zich eigenlijk een stad boordevol met verrassingen noemen. Niet alleen is Troyes een zeer bezienswaardige stad, daarnaast is ze door de jaren heen uitgegroeid tot één van de absoluut meest interessante shoppingsteden van Frankrijk. Er zijn in totaal dan ook zomaar even meer dan 250 verschillende outletwinkels terug te vinden. Tijdens een bezoek aan Troyes moet je zeker en vast even stil blijven staan bij de vaak bijzondere architectuur die zich hier ontvouwt. Verschillende huizen in de stad staan dan ook werkelijk schots en scheef. In ieder geval, Troyes is een stad die je niet snel vergeet!

Een labyrint van smalle straatjes

De oude stad van Troyes is werkelijk ongelofelijk leuk en interessant om te bezoeken. Ze kenmerkt zich dan ook al aan het oude stadsdeel van Troyes is het zeker een aanrader om even halt te houden bij enkele van de prachtige kerken die er terug te vinden zijn. Alle kerken van Troyes zijn opengesteld voor het publiek en zijn bijgevolg zonder probleem te bezoeken. Je moet er alleen rekening mee houden dat de kerken niet bezocht kunnen worden op zon- en maandagen. Verder zijn de kerken geopend van 10h30 tot 12h00 en van 14h00 tot 19h00.

Maak kennis met ‘Andouillette’, de specialiteit van Troyes!

Een typische specialiteit van Troyes is de zogenaamde ‘Andouillette’. Het betreft hier een soort van worst welke is gemaakt van de darmen en de maag van een varken. Dit lijkt op het eerste zicht misschien niet zo’n smakelijke gedachte, maar dit streekgerecht is zeker en vast het ontdekken waard. In het bijzonder het talrijke gebruik van verschillende kruiden zorgt er voor dat dit een niet te versmaden gerechtje is. Ook op culinair gebied zal Troyes er dus absoluut in slagen om je te verrassen!

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.