Citytrip dichtbij

Reims Citytrip

Hoofdstad van de champagnestreek

Er zijn ongelofelijk veel verschillende redenen waarom je absoluut Reims eens gezien moet hebben. Reims is dan ook een stad welke reeds duizenden jaren oud is. Niet alleen op vandaag, maar ook in het verleden was Reims reeds een bijzonder belangrijke stad. Ben jij ook van plan om een citytrip of vakantie te ondernemen naar Reims of omgeving? In dat geval is het zeker de moeite waard om even stil te blijven staan bij de bezienswaardigheden zoals aangegeven hier op deze pagina. Wij stellen de meest interessante bezienswaardigheden alvast aan je voor.

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Reims?

Reims bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je citytrip en bezoek aan deze mooie stad. Dit zijn de drie belangrijkste bezienswaardigheden in Reims:

  1. Kathedraal Notre-Dame van Reims – torenhoge gotische kerk uit de 13de eeuw
  2. Basiliek van Saint-Remi – de oudste kerk in Reims
  3. Paleis van Tau – museum in een voormalig paleis

De Kathedraal Notre-Dame van Reims

In eerste instantie is er natuurlijk de statige kathedraal ‘Notre-Dame’. Deze kathedraal dateert uit de dertiende eeuw, maar tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de kathedraal nagenoeg volledig vernietigd. Vervolgens moest ze volledig worden gerestaureerd. Het pronkstuk van de kathedraal is het indrukwekkende roosvenster. Deze beschikt over een diameter van 12,5 meter. Daarnaast zijn er in de kathedraal ook nog adembenemend mooie wandtapijten terug te vinden evenals gebrandschilderde ramen.

De Basiliek van Saint-Remi

De oudste kerk van Reims luistert naar de naam ‘Basilique Saint-Remi’. Deze is gelegen naast de gelijknamige abdij. Oorspronkelijk dateert deze kerk uit het jaar 852. Ze werd bovendien vernoemd naar de patroonheilige van Reims, namelijk de heilige Remigius. De eerste kerk die op deze locatie werd gerealiseerd was Romaans. Door de eeuwen heen werd ze echter verbouwd tot een basiliek in gotische stijl.

Het Paleis van Tau

Het voormalige aartsbisschoppelijke paleis van Reims luistert naar de naam ‘Palais du Tau’. Dit paleis dateert uit de zestiende eeuw. Vandaag de dag is er in het gebouw een museum terug te vinden waarin je diverse belangrijke, historische voorwerpen aan kan treffen. Eén van de belangrijkste voorwerpen uit de collectie van het museum is ongetwijfeld de talisman van Karel de Grote. Ook de kelk waar gebruik van werd gemaakt bij het zalven van de koningen is hier te aanschouwen. Ook een bezoek brengen aan het Palais du Tau is tijdens een vakantie in Reims in ieder geval een absolute aanrader.

Overnachten in Reims

Het is goed toeven in het centrum van Reims. Er zijn genoeg hotels om uit te kiezen. Tegen betaalbare prijzen. Bekijk online de vele aanbiedingen en promoties.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.