Citytrip dichtbij

Epernay citytrip of weekend

Misschien wel één van de meest tot de verbeelding sprekende steden van de Franse champagnestreek luistert naar de naam ‘Epernay’. Het is dan ook een hippe stad met naar schatting zo’n 25.000 inwoners. De stad is terug te vinden tussen de Marne en de heuvels. Niet zelden wordt er naar Epernay verwezen als zijnde het kloppende hart van de champagnestreek. Dit gezegd zijnde is het zo dat je ook tijdens een stadswandeling doorheen Epernay heel wat interessante bezienswaardigheden kan aantreffen tijdens een citytrip of weekend in deze mooie stad. Hoe aantrekkelijk de omgeving van Epernay dus met andere woorden ook mag zijn, het is altijd de moeite meer dan waard om je ook even te verdiepen in de bezienswaardigheden die voor handen zijn in de stad Epernay. Zo val je zomaar van de ene verbazing in de andere!

De bezienswaardigheden van Epernay

Het wordt aan iedereen die Epernay bezoekt aangeraden om even de tijd te nemen om bijvoorbeeld een leuke stadswandeling te maken.

Je hebt Epernay in ieder geval niet bezocht zonder even de ‘Avenue de Champagne’ te hebben afgelopen. Niet alleen in deze laan zelf, maar ook in de verschillende zijstraten waarover ze beschikt zijn alle grote champagnehuizen eigenlijk wel vertegenwoordigd. Het gaat hierbij niet alleen om Moët et Chandon, maar ook om Mercier, Martel evenals Vrancken en ga zo maar door. Heel wat herenhuizen die hier zijn gevestigd beschikken overigens over een renaissance- of klassieke stijl. Het merendeel van de champagnehuizen zijn (mits afspraak) te bezoeken. Dit is zeker de moeite waard.

Enkele andere bezienswaardigheden die je in Epernay graag zal willen bezoeken zijn:

  • Het stadhuis van de stad;
  • De Orangerie – welke zich bevindt aan de Avenue de Champagne;
  • Het Château Perrier;
  • De Notre-Damekerk welke is gelegen aan het Place Mendès;

Ook de woning van Louise de Savoie welke is terug te vinden aan de Rue du Docteur Verron is een absolute aanrader om te bezoeken.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn, Epernay telt absoluut heel wat interessante bezienswaardigheden welke wachten om ontdekt te worden.

Overnachten in Epernay

Er zijn voldoende hotels in de stad om te overnachten tijdens een weekend of citytrip Epernay. In verschillende prijsklassen en comfort. Kijk online en boek een leuk hotelletje vooraf.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.