Citytrip dichtbij

Champagnestreek

De Champagnestreek, welke is terug te vinden in het noorden van Frankrijk leent zich uitstekend voor het ondernemen van een korte autovakantie. Niet alleen is deze regio vrij vlot te bereiken, daarnaast zorgen de uitgestrekte wijnvelden in combinatie met de oude stadscentra voor een instant vakantiegevoel. Niet alleen kan je tijdens een vakantie in de Champagnestreek genieten van de heerlijke champagnes, daarnaast is ook een bezoek aan de vele historische steden die hier terug te vinden zijn een ware aanrader.

UNESCO Werelderfgoed

In het jaar 2015 heeft UNESCO de champagnestreek uitgeroepen tot werelderfgoed. Wanneer je een bezoek brengt aan deze regio zal je kunnen vaststellen dat ze bestaat uit vier verschillende gebieden. Het gaat hierbij om:

  • De regio Marne waarin de hoofdstad Reims is terug te vinden;
  • De regio Ardennes met Charlesville-Méziers als hoofdstad;
  • De Aube-regio met als bekendste stad natuurlijk het prachtige Troyes;
  • De regio Haute Marne met als hoofdstad Chaumont;

Alle verschillende regio’s van de champagnestreek zijn absoluut een bezoekje waard. Ze beschikken dan ook stuk voor stuk over verschillende hoogtepunten die je niet over het hoofd mag zien. Voor een (auto)vakantie dichtbij huis mag het in ieder geval duidelijk zijn dat een bezoek brengen aan de champagnestreek in Frankrijk zeker de moeite waard is.

Breng een bezoek aan één van de champagnehuizen

Tijdens een verblijf in de champagnestreek spreekt het voor zich dat je er niet onderuit kan om een bezoek te brengen aan één van de verschillende champagnehuizen die hier zijn terug te vinden. Je moet er wel rekening mee houden dat lang niet alle champagnehuizen zomaar vrij te bezoeken zijn, in tegendeel. Verschillende champagnehuizen werken met reservaties en zijn bijgevolg uitsluitend op afspraak te bezoeken. Tijdens een bezoek aan een champagnehuis kan je ook veelal deelnemen aan een speciale rondleiding. Tijdens zo’n rondleiding maak je dan niet alleen kennis met de geschiedenis van het champagnehuis, maar kan je ook proeven. Lees hier welke champagnehuizen bezoeken

Ontdek de enige, echte champagnehoofdstad

Wanneer je een vakantie gaat ondernemen naar de champagnestreek spreekt het voor zich dat je ook een bezoek aan de enige, echte champagnehoofdstad Reims niet over het hoofd zal willen zien, in tegendeel. Reims staat er om bekend een stad te zijn waar menig aantal gerenommeerde champagnehuizen zijn terug te vinden. Het gaat hierbij om bekende namen zoals Pommery, maar ook Piper-Heidsieck. Het merendeel van deze champagnehuizen staan open voor zowel proeverijen als voor tours. Reims is een leuke en bovendien ook erg indrukwekkende stad. Niet voor niets staan er maar liefst vier oude gebouwen in de stad terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Hautvillers, de parel van de champagnestreek!

Namen als Reims en Epernay klinken natuurlijk bij iedereen wel bekend in de oren. Deze steden zijn echter lang niet de enige die een bezoekje waard zijn, in tegendeel. Wat namelijk ook te denken van het schilderachtige Hautvillers? Dit schilderachtige stadje is terug te vinden tussen Reims en Epernay in en kenmerkt zich onder meer door de aanwezigheid van heel wat ouderwetse huisjes. Deze geven de stad een bijzonder authentieke uitstraling. Wat Hautvillers extra bijzonder maakt? Dat ze bekend staat als de geboorteplaats van de champagne. Het was namelijk hier in de Saint-Pierre d’Hautvillers abdij dat Dom Pérignon leefde. Het graf van Dom Pérignon is hier overigens te bezoeken.

Wil je blijven overnachten?

Zoek je een hotel of accommodatie om bij te overnachten? Bekijk voor de beste aanbiedingen op Booking.com, Hotelspecial.be, en Trivago.be.